Putniņa: Lūcijas raksturs ir negants, pārāk ļauns...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā sestdienā LTV1 ēterā skatītāji varēja sekot līdzi LTV daudzsēriju filmas «Saplēstā krūze» 2. sērijas spraigajiem notikumiem – Liesma ne tikai izgāja pie vīra pie krodzinieka Kārļa un Nate kopā ar Ēriku pārcēlās uz dzīvi «Noriešos», bet notika arī īsta, aukstasinīga slepkavība. Lūcija izvēlējās galēju rīcību, lai panāktu savu mērķi – ar airi nosita veco dzirnavnieku, kurš attiecās pārdot savas dzirnavas vai apprecēt Lūciju. Kā nekā Lūcijas devīze ir – mērķis attaisno līdzekļus!

"Saplēstā krūze" 2. sērija:

Lūk, ko pati aktrise Skaidrīte Putniņa, kura iejutusies trīskāršās atraitnes Lūcijas tēlā, stāsta par savu lomu un darbu daudzsēriju filmā «Saplēstā krūze»!

Kā jūs raksturotu savu tēlu – atraitni Lūciju, kura joprojām nesmādē vīriešu mīlestību un sava mērķa labad ir gatava uz visu? Vai jums bija viegli/grūti iejusties šajā tēlā, ņemot vērā savu personību un raksturu?

- Pirmo reizi izlasot scenāriju, es ļoti nobijos – Lūcijas raksturs ir negants, pārāk ļauns, man šķita. Un tīri cilvēciski man nemaz negribējās to laist sev klāt. Bet tad ierunājās aktiera daba un darīja savu – un ja nu pamēģinātu… Aiz kaut kā jau varēs aizķerties. Lūcijai, piemēram, ir akūts mīlestības trūkums, un tad jau var ļauties fantazēt tālāk.

Kas jums visspilgtāk iespiedies atmiņā no «Saplēstās krūzes» filmēšanas procesa? Ko jaunu ieguvāt no šīs pieredzes? Kādas ir vērtīgākās atziņas?

- Sev pašai par lielu brīnumu, kameras priekšā jutos daudz drošāk nekā agrāk. Es pat pieļauju domu, ka to iespaidoja pati Lūcijas loma, viņas veidošanā vajadzīgajām rakstura īpašībām uz filmēšanas brīdi vienkārši bija jāļauj brīva vaļa. Jāatzīst, ka nekādas labās īpašības pie cilvēka jau tās nemaz nav.

Darbs uz teātra skatuves skatītāju priekšā un darbs kameras priekšā. Kas tiem kopīgs/atšķirīgs? Kas jums personīgi patīk labāk?

- Visa pamats jau tomēr ir darbs teātrī. Cik tajā sastrādāts, tik tad vajadzīgā brīdī pie filmēšanās vari to izlikt ārā. Man patīk filmēties, es joprojām mīlu savu aktiera profesiju, tās izaicinājumus teātrī vai filmā.

Ko jūs domājat par galarezultātu – daudzsēriju filmu «Saplēstā krūze», kas skatāma LTV1 ēterā? Kāda ir sajūta sevi vērot no malas, novērtēt savu darbu?

- Es nu gan patiesi skatos uz sevi ekrānā ar ļoti lielu kritiku, lai gan gribas, protams, lai mans darbs tiktu pieņemts un saprasts.

Kas bija grūtākais, lielākais pārbaudījums, filmējoties daudzsēriju filmā «Saplēstā krūze»?

- Grūtākais filmēšanā un lielākais pārbaudījums man šajā seriālā bija diena uz ezera tajā laivā. Agrā bērnībā Liepājas ezerā esmu slīkusi, un no tā laika es vairs ar tādiem ūdeņiem neesmu draugos. Tikai filmēšanas grupas iejūtīgā attieksme pret mani ir «nodrošinājusi» šo epizodi.

Kāda bija kuriozākā situācija (kāds īpašs gadījums, situācija), kuru piedzīvojāt filmēšanās procesā?

- Iesist ar smago laivas airi Aivaram Krancmanim, kurš tēlo dzirnavnieku, nu nekādi cilvēciski nav iespējams. Lūdzu režisori mainīt pat tekstu, lai es tiktu tā aizskarta, ka tas airis bezmaz pats celtos gaisā.

Šo sestdien, 27. februārī, pulksten 21:25 LTV1 skatītāji varēs sekot jauniem notikumu pavērsieniem filmas trešajā sērijā, kurā Nate un Ēriks sāk kopā saimniekot «Noriešos». Kārlis lutina Liesmu un ar nepacietību gaida piedzimstam bērnu. Jēcis palīdz Ķieķa tēvam uzturēt saimniecību un pārdzīvo par Nates kopdzīvi ar Ēriku. Nate apsteidz Lūciju un nopērk mirušā dzirnavnieka dzirnavas. Krogā atgriežas Kārļa brālis Miķelis. Ēriks aizraujas ar kāršu spēli. Lūcija uzzina, ka Liesma gaida bērnu nevis no Kārļa, bet Ērika. Dzemdību naktī Lūcijai rodas nežēlīgs plāns, kā atbrīvoties no bērna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu