«Daiļrade» ar lielisku sniegumu priecē Lietuvas deju šovā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 13. martā, deju ansamblis «Daiļrade», kas vienīgais no Latvijas piedalījās lietuviešu rīkotājā starptautiskajā tautisko deju šovā «Kadagys», šova finālā ieguva 6. vietu un žūrijas simpātijas.

Fināla dienas sākums

Šova «Kadagys» fināla rīts, 13. marts, atnāk dzestrs. Varbūt arī labi, ka deju ansambļa «Daiļrade» dalībnieki nevar īsti saprast, vai pirms gaidāmā fināla viņiem ir viegli aukstuma drebuļi vai tomēr satraukuma trīsas.

«Daiļrades» vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne pirms fināla: «Galvenais labi nodejot! Runājot ar Latvijas deju speciālistiem,

mēs šovā esam jau uzvarējuši, prezentējot Latvijas tautiskās dejas un kā dejo Latvijā.»

Deju kolektīvs izskatās daudz mierīgāk nekā pagājušajā nedēļā pirms došanās šovā «Kadagys» dejot «Aiz Daugavas vara dārzs», ar kuru godam izcīnīja pirmo vietu.

Šova trūkums – atbalstīt ar telefonbalsīm savu favorītu var, tikai zvanot no Lietuvas

Telefonbalsu par deju ansambli «Daiļrade», salīdzinot ar lietuviešu deju kolektīviem pagājušo svētdien, ir salīdzinoši maz, stāsta Lazdāne: «Bijām ceturtie no beigām.»

«Katra balss no lietuviešiem ir uzvara. Bet tās varam iegūt no vietējiem tikai ar emocionālu uzvedumu,» iestarpina Lazdāne.

Motivācija pirms fināla

Braucot uz šovu, ansambļa vadītāja saviem audzēkņiem pateicas par šovā jau sasniegto un sniegto enerģiju skatītājiem, esot uz skatuves. Viņasprāt, «Daiļrade» jau ir kā uzvarētāja.

Latviešu deju ansambļa fināla uzvedums, deja «Šķiraties, zosu pulki» ir par latviešu kāzu tradīcijām.

Dejotāji spēkus nežēlo! Pēc ģenerālmēģinājuma, kaut nosvīduši, ir apmierināti ar savu sniegumu un degošām acīm.

Fināls!

Astoņu kolektīvu konkurencē «Daiļrade» uzstājas otrā. Klātienē atbraukuši uz Kauņu atbalstīt latviešu deju ansambli ap 20 cilvēku. Ģimene no Liepājas, daži no Rīgas, bet citi no Priekuļiem. Vārdu sakot, no visiem Latvijas reģioniem.

Mūsu atbalstītāji nežēlo savas balsis, skaļi saucot: «Daiļrade, Daiļrade!»

Ņemot vērā, ka telefonbalsis no Latvijas nepieņem, «Daiļrade» finālā palika sestajā vietā. Kaut pēc ne pārāk patīkamajiem rezultātiem dejotāju un vadītājas acīs ir redzams sarūgtinājums, pēcāk runājot ar žūriju atstatus no citiem kolektīviem ārpus tiešraides, viņi saņēma siltus un patīkamus vārdus.

Žūrija sacīja, ka «Daiļrade» ir daudz augstāka līmeņa deju ansamblis nekā lietuviešu un poļu.

Latviju pārstāvošais deju kolektīvs šovā ieviesa jaunas vēsmas turpmākai tautisko deju attīstībai

gan Lietuvā, gan Polijā, kas ir galvenais šova mērķis. Kaut finālā uzvarēja poļu-lietuviešu mazākumtautības deju kolektīvs «Perle», žūrijas acīs favorīts kopš šova sākuma jeb pēc pirmās uzstāšanās ir latviešu deju ansamblis «Daiļrade».

Šovs ir beidzies, bet tās vēl nav beigas! «Daiļrade» ir atvērusi maisam galu - Lietuvas šova «Kadagys» producenti jau kaļ plānus nākotnē izveidot kopīgu tautisko deju šovu visām Baltijas valstīm.

«Daiļrade» izsaka lielu pateicību visiem saviem atbalstītājiem, kas balsoja un juta līdzi.

Tikmēr mēs, ziņu portāls TVNET, sakām lielu paldies deju ansamblim «Daiļrade» gan par uzaicināšanu būt starp jums klātienē šova laikā, gan par sniegto enerģijas lādiņu skatītājiem un deju kvalitāti, ko spētu paveikt vien retais.

Uz saredzēšanos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu