«Kāršu nama» aktrise pieprasījusi tādu pašu atalgojumu kā Speisijam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrise Robina Raita atklājusi, ka politiskā seriāla «House of Cards» («Kāršu nams») veidotājiem esot pieprasījusi tādu pašu atalgojumu kā otram galvenās lomas tēlotājam Kevinam Speisijam. Speisijs seriālā spēlē izmanīgo politiķi Frenku Andervudu, bet Raita - viņa vienlīdz spēcīgo un viltīgo sievu Klēru. «House of Cards» ir video straumēšanas pakalpojuma «Netflix» oriģinālseriāls.

Jaunā intervijā 50 gadus vecā Raita sacīja, ka esot seriāla veidotājiem prezentējusi statistikas datus, ka kādu laiku viņas varone bijusi populārāka par Speisija atveidoto tēlu.

«Tā bija ideāla paradigma. Ļoti nedaudzās filmās vai televīzijas seriālos vīrietis un sieviete galvenajās lomās ir vienlīdzīgi. Taču seriālā «House of Cards» tā ir,» norāda aktrise. «Es ielūkojos statistikā, un Klēras Andervudas tēls kādu laiku bija populārāks par Frenku. Es to izmantoju. Es pieprasīju lielāku samaksu, vai arī publiski runāšu par atalgojuma nevienlīdzību.»

«Un viņi to izdarīja,» teica Raita.

Kevis Speisijs
Kevis Speisijs Foto: REUTERS/Scanpix

Biznesa žurnāls «Forbes» pērn ziņoja, ka Raita par piedalīšanos seriālā saņēmusi 5,5 miljonus ASV dolāru (4,9 miljonus eiro) jeb apmēram 420 000 dolāru (375 000 eiro) par vienu sēriju.

Seriāla ceturtā sezona iznāca šī gada martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu