Hakslija «Brīnišķīgā jaunā pasaule» pārtaps seriālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Komiksu autors Grānts Morisons kopā ar rakstnieku un režisoru Braienu Teiloru ķērušies pie Oldesa Hakslija romāna «Brīnišķīgā jaunā pasaule» («Brave New World») ekranizācijas, veidojot jaunu zinātniskās fantastikas seriālu.

Hakslija 1931. gadā publicētais antiutopiskais romāns stāsta par nākotni bez kariem un slimībām, taču tajā ir arī pazaudēta māksla, radošums un emocijas. Pilsoņi no negatīvām jūtām atbrīvojas ar prātu ietekmējošu narkotiku palīdzību, cilvēku dabīgo reprodukciju aizvieto gēnu inženierija, un pasaulē valda tikai viena reliģija - produktu un pakalpojumu patērēšana. «Brīnišķīgā jaunā pasaule» netraucēti funkcionē līdz brīdim, kad no ārpuses nākusi persona uzdrīkstas izteikt citādāku skatījumu uz pasauli, apgāžot visu sistēmu.

Amerikāņu izdevniecības «Modern Library» izveidotajā sarakstā ar 100 labākajiem 20. gadsimta angļu romāniem «Brīnišķīgā jaunā pasaule» ieņem piekto pozīciju.

Seriālu veidos kino ražošanas uzņēmumi «Universal Cable Productions» un «Amblin Television». Morisons un Teilors aizvietos sākotnējo projekta veidotāju Lesu Boemu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu