Miris seriāla «Jā, ministra kungs» autors Entonijs Džejs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc ilgas slimošanas 86 gadu vecumā miris televīzijas politisko situāciju komēdiju «Jā, ministra kungs» («Yes Minister») un «Jā, premjerministra kungs» («Yes Prime Minister») līdzautors sers Entonijs Džejs (Antony Jay). Ģimenes pārstāvis paziņoja, ka Džejs nomira svētdienas vakarā ģimenes lokā.

Viņš kopā ar Džonatanu Linu sarakstīja scenārijus 80.gadu televīzijas seriāliem, kuros galvenās lomas atveidoja Pols Edingtons un Naidžels Hātorns.

Entonija karjera britu sabiedriskajā raidorganizācijā BBC sākās ziņu nodaļā, kur viņš kļuva par vienu no raidījuma «Tonight» sākotnējās komandas locekļiem, taču vēlāk viņš kļuva par scenāristu divām dokumentālajām filmām par karalisko ģimeni un Elizabeti II.

Viņa populārākais seriāls - «Jā, ministra kungs» - ilga četras sezonas no 1980. gada līdz 1984. gadam, un tajā tika stāstīts par ministra Džeimsa Hekera cīņām ar rūdīto un nesatricināmo Vaithola civildienesta ierēdni seru Hamfriju Apelbiju.

Seriāls «Jā, premjerministra kungs» ilga divas sezonas no 1986. gada līdz 1988. gadam un stāstīja par Hekera dzīvi Dauningstrītas 10.namā. Šo seriālu ļoti iemīļoja arī toreizējā premjerministre Mārgareta Tečere.

Entonijs un Lins pirms dažiem gadiem atgriezās komēdiju biznesā, abiem 2010. gadā līdzdarbojoties seriāla «Jā, premjerministra kungs» skatuves versijas veidošanā. Tajā pašā gadā tapa arī trīs viņu skeči par parlamenta vēlēšanām, kurus varēja vērot BBC «Newsnight» laikā.

Vēl šomēnes abi sarakstīja jaunu «Jā, ministra kunga» skeču, kuru iedvesmoja Lielbritānijas balsojums pamest Eiropas Savienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu