94 gadu vecumā miris seriāla «Likums un kārtība» aktieris Stīvens Hils

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

94 gadu vecumā nomiris amerikāņu aktieris Stīvens Hils (Steven Hill), kurš ir slavens ar lomām seriālos «Law & Order» («Likums un kārtība») un «Mission: Impossible» («Neiespējamā misija»). Aktieris nomira otrdien Ņujorkas slimnīcā, ziņu aģentūrai AP paziņoja viņa sieva Reičela.

1966. gada seriāla «Mission: Impossible» pirmajā sezonā Hils atveidoja slepeno aģentu komandas vadītāju Danielu Brigsu, bet no 1990. gada 10 gadus tēloja telekanāla NBC seriālā «Law & Order» apgabala prokuroru Ādamu Šifu.

Seriāla režisors Diks Vulfs Hilu aprakstīja kā «vienu no savas paaudzes labākajiem aktieriem un gudrākajiem cilvēkiem», ko viņš jebkad bija saticis.

Hils savu karjeru aizsāka 1946. gadā uz Brodvejas skatuves un aktiermākslu apguva kopā ar Marlonu Brando un Montgomeriju Kliftu.

Pagājušā gadsimta 50. un 60. gados Hils regulāri uzstājās gan Brodvejā, gan televīzijā, līdz pabeidza filmēšanos «Mission: Impossible», pieredzi aprakstot kā «ne to labāko».

Pēc aktiera karjeras beigām viņš aptuveni desmit gadus strādāja par pārdevēju, tirgojot nekustamo īpašumu un gaisa atsvaidzinātājus.

Taču viņš atgriezās pie savām patiesajām saknēm ar nelielu lomu 1983. gada filmā «Yentl» un lomām filmās «Billy Bathgate» un «The Firm».

Par tēlošanu seriālā «Likums un kārtība» aktieris nopelnīja divas nominācijas «Emmy» balvai.

«Man šķiet, ka es nekad nestrādāju tik cītīgi, cik man vajadzēja,» kādā 1996. gada intervijā atzina Hils.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu