Uzņems seriālu par mirušo mūzikas magnātu Lū Perlmanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņems jaunu seriālu par 90. gadu amerikāņu popgrupu «Backstreet Boys» un «N Sync» dibinātāju Lū Perlmanu, kurš šomēnes nomira ieslodzījumā, kur atradās saistībā ar krāpšanos. Perlmans 19. augustā 62 gadu vecumā nomira Teksasas cietumā, kur izcieta sodu par finanšu piramīdas izveidošanu, kuras kopējais parāds investoriem sasniedza 300 miljonus ASV dolāru (270 miljonus eiro). 2005. gadā viņam tika piespriests 25 gadu cietumsods.

Tikai nedēļu pēc Perlmana nāves kompānijas «Magnet Management» un «Conde Nast» iegādājušās tiesības ekranizēt žurnālā «The New Yorker» publicētu rakstu «We Live in the Pop-Culture World That Lou Pearlman Created» («Mēs dzīvojam popmūzikas pasaulē, kuru izgudroja Lū Perlmans»).

Miniseriālā būs atspoguļota Perlmana dzīve, karjera un notiesāšana, vēsta kino žurnāls «Variety».

Amerikāņu puišu grupas «New Kids on the Block» panākumu iedvesmots, Perlmans izveidoja savu ierakstu studiju. Tā 1993.gadā atlasīja piecus līdz tam nepazīstamus dziedātājus un izveidoja grupu «Backstreet Boys».

«Backstreet Boys» kļuva par vienu no 90. gadu veiksmīgākajām grupām un visā pasaulē pārdeva apmēram 130 miljonus ierakstu.

Viņa dibinātā popgrupa «N Sync» pārdeva vairāk nekā 55 miljonus ierakstu. Pēc grupas izjukšanas veiksmīgu solokarjeru sāka tās dalībnieks Džastins Timberleiks.

Perlmana menedžēto grupu vidū bija LFO, «Take 5», «Natural» un «O-Town», kā arī sieviešu grupa «Innosense», kuras sākotnējā sastāvā bija dziedātāja Britnija Spīrsa.

2008. gadā «Backstreet Boys» ierosināja pret Perlmanu lietu, sakot, ka menedžeris grupai esot parādā gandrīz 3,5 miljonus dolāru (3,1 miljonu eiro). Lieta tika izbeigta 2014.gadā, kad grupa pieņēma 99 000 dolāru (88 900 eiro) un atguva tiesības uz vairāku dziesmu galīgajām versijām.

«N Sync» un dziedātājs Ārons Kārters ierosināja līdzīgas tiesas lietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu