Muzikālās spēles «Mana dziesma» otrā sezona LTV1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1

Gaidot valsts simtgadi, Latvijas Televīzija rudens sezonā piedāvās saviem skatītājiem latviešu populārās un rokmūzikas zelta izlasi - dziesmas, ar kurām sākās atmoda un tika atjaunota valstiskā neatkarība. Leģendāro latviešu grupu «Pērkons», «Jumprava», «Jauns Mēness», «Līvi», «Remix», «Čikāgas piecīši», «Labvēlīgais tips», «bet bet», «Tumsa», komponistu Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa un Mārtiņa Brauna dziesmas ik sestdienu skanēs skatītāju iemīļotajā muzikālajā spēlē «Mana dziesma».

«Mūsuprāt, ir svarīgi skatītājos vairot patriotiskās jūtas, degsmi un taisnīguma apziņu, kas vadīja daudzus mūziķus, radot nu jau par Latvijas mūzikas vēsturi un leģendām kļuvušos skaņdarbus,» uzsver LTV valdes loceklis satura jautājumos Sergejs Ņesterovs. Jaunajā sezonā spēli «Mana dziesma» internetā varēs skatīties latvieši visā pasaulē, Latvijas Televīzija ar formāta licences turētājiem panākusi vienošanos, lai ar Latvijā radītu mūziku, kas nes mūsu tautas brīvības apziņas kodu, priecētu un iedvesmotu latviešus visā pasaulē.

«Mēs ar lielu atbildību esam izvēlējušies muzikālo materiālu, ko iekļaut raidījumos. Spēles jautājumus veidojām tā, lai katrā raidījumā, kas veltīts kādam konkrētam komponistam vai grupai, parādītu visas viņu biogrāfijas šķautnes, un visā gatavošanās procesā esam arī sev atklājuši daudz interesantu faktu,» stāsta spēles «Mana dziesma» producente Ilze Jansone.

Muzikālajā spēlē piedalīsies ne tikai virkne leģendāro mūziķu, bet arī viņu laikabiedri, sabiedrībā un kultūrā redzamas personības. Cilvēki, kuri Atmodas laikā vai vēl šodien turpina iedvesmot citus un apliecina gara spēku un brīvību.

«Mana dziesma» jaunajā sezonā taps sadarbībā ar Latvijas Radio 2, kur ikviens varēs noklausīties spēles dziesmas, kā arī uzzināt interesantus faktus par Latvijas Atmodas laika dziesmām un to autoriem. Latvijas Radio 2 vadītājs Armins Ronis uzsver, ka Latvijas Televīzijas kolēģu šīs sezonas spēle «Mana dziesma» pievērsīsies tēmām, kuras Latvijas Radio 2 risina ilgi un produktīvi, - latviešu populārās mūzikas vēsturei, latviešu sadzīves mūzikas nozīmei mūsu ikdienas latviskuma, latviskās identitātes saglabāšanā un nostiprināšanā. Runājot par latviešu populārās mūzikas vēsturi, mēs runājam par mums pašiem - par mūsu patību, par to, kas mēs te, Latvijā, esam un savā ziņā - kāpēc mēs esam tādi, kādi esam. Zināma daļa atbildes slēpjas tajā, kādu ikdienas mūziku klausāmies un esam klausījušies. ««Mana dziesma» būs priecīga un optimistiska runāšanās, varbūt pat - rotaļa, par mums pašiem, ko tikpat optimistiski un priecīgi aicinu izbaudīt gan Latvijas TV skatītājiem, gan LR2 klausītājiem,» mudina Armins Ronis.

Divpadsmit nedēļu garumā spēles vadītāji Intars Rešetins un Dagmāra Legante savās komandās aicinās sabiedrībā zināmus cilvēkus, lai aizraujošā spēlē demonstrētu savas patiesās zināšanas par Latvijas mūzikas dižgariem un skatītājiem atklātu jaunus un, iespējams, piemirstus faktus par Latvijas Atmodas laika dziesmām un to radītājiem. Neiztiks arī bez jokiem, smiekliem un kuriozām situācijām.

Spēles «Mana dziesma» solisti arī jaunajā sezonā būs Iluta Alsberga un Daumants Kalniņš, pavadošais sastāvs ģitārista un aranžētāja Mārča Auziņa vadībā, pie bungām - Rūdolfs Dankfelds, basģitāra - Toms Poišs, taustiņinstrumenti - Ritvars Garoza. Tāpat kā pagājušajā sezonā, arī šogad portālā www.draugiem.lv būs pieejama spēle «Mana dziesma».

Muzikālā spēle «Mana dziesma» LTV1 ēterā jau no 1.oktobra sestdienās pulksten 21.25.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu