Jaunas «Adrešu» ekspedīcijas ar Mārtiņu Ķibildu LTV1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 8. septembra ceturtdienās pulksten 19:30 LTV1 ēterā atgriežas skatītāju iemīļotais raidījums par arhitektūru un pilsētvidi «Adreses». Arī jaunajā sezonā raidījuma autors Mārtiņš Ķibilds ar kādu paša izvēlētu ceļabiedru dosies pētīt un salīdzināt divas adreses – divus arhitektūras objektus, kas ir mums līdzās.

Jau pagājušā gada rudenī raidījums «Adreses» guva lielu popularitāti un skatītāju atsaucību ar savu neparasto, cilvēcīgo skatu uz procesiem mūslaiku Latvijas arhitektūrā un pilsētvidē. Adrešu ekspedīcijas ļauj skatītājiem arhitektūru ieraudzīt citām acīm – pamanīt citkārt neredzamo, saprast pirms tam nesaprasto un aizdomāties par vides veidošanas nozīmi mūsu dzīvē.

«Adreses» ir vienīgais mediju projekts Latvijā, kas jebkad ticis godalgots Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursā – šopavasar starptautiska žūrija to atzina par vienu no astoņiem labākajiem aizvadītā gada darbiem Latvijas arhitektūrā.

Dainis Īvāns
Dainis Īvāns Foto: publicitātes

Šī rudens sērijās skatītājus gaida vizuāli krāšņi stāsti par tādām nozīmīgām adresēm kā Liepājas «Lielais dzintars», Rīgas Lielie kapi, Bauskas pils, Dzintaru koncertzāle, Mežaparka lielā estrāde, Jūrmalas dzelzceļa stacijas, Spīķeru promenāde, Slīteres dabas takas, Pāvilostas jaunā un vecā arhitektūra u.c. Netrūks arī pārsteidzošu jaunatklājumu – iespēja ielūkoties leģendārajos Rīgas ūdenstorņos, kāda miljonāra lauku īpašumā pie Ventas, jaunuzceltā ekstravagantā katoļu dievnamā Salaspilī, vecā Rēzeknes sinagogā un Mārtiņa Sirmā mīļākajā lauku estrādē.

Jaunās sezonas pirmajā raidījumā Mārtiņš Ķibilds un viņa kompanjons Dainis Īvāns provocēs skatītāju domāšanu, liekot svaru kausos divas šķietami nesalīdzināmas ēkas – Gunāra Birkerta Latvijas Nacionālo bibliotēku un daudz mazāk zināmo, arī izmēros daudz mazāko Modra Ģelža vasarnīcu Pabažos. Divi leģendāri arhitekti, divas simboliskas celtnes, un unikāla iespēja tās ieraudzīt ar Atmodas laika simbola Daiņa Īvāna acīm.

«Adreses» – no 8.septembra ceturtdienās pulksten 19:30 LTV1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu