Krīt arī «Emmy» ceremonijas reitingi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas vakarā notikušo 68. «Emmy» televīzijas balvu pasniegšanas ceremoniju skatījušies rekordmaz televīzijas skatītāju - 11,3 miljoni, liecina tirgus pētījumu kompānijas «Nielsen» pirmdien izplatītie sākotnējie dati.

Tas ir par 5% mazāk nekā pagājušajā gadā, kad pasākumu vēroja 11,8 miljoni skatītāju, kas bija iepriekšējais antirekords.

Zemie reitingi atbilst pēdējos gados novērotajai tendencei, kad samazinās balvu pasniegšanas ceremoniju skatītāju skaits, tostarp šogad notikušajai «Oskaru» ceremonijai, kas piesaistīja mazāko skatītāju skaitu kopš 2008. gada.

Kā ziņots, fantāzijas seriāls «Game of Thrones» («Troņu spēle») svētdienas vakarā kļuva par visvairāk apbalvoto seriālu «Emmy» televīzijas balvu ceremonijas vēsturē.

Telekanāla HBO seriāls iepriekšējā nedēļā saņēma deviņas «Emmy» balvas tehniskajās kategorijās, bet svētdien ieguva vēl trīs balvas - sesto gadu pēc kārtas kā labākais dramatiskais seriāls, kā arī balvas par režiju un scenāriju.

Līdz ar to «Game of Thrones» pasniegtas 38 «Emmy» balvas, pārspējot komēdijseriāla «Frasier» rekordu - 37 statuetes. «Game of Thrones» kļuvis par visvairāk apbalvoto seriālu ar izdomātu sižetu kopš 1949. gada, kad aizsākās «Emmy» balvu pasniegšana.

Fantāzijas seriāls "Game of Thrones" ("Troņu spēle") svētdienas vakarā kļuvis par visvairāk apbalvoto seriālu "Emmy" televīzijas balvu ceremonijas vēsturē
Fantāzijas seriāls "Game of Thrones" ("Troņu spēle") svētdienas vakarā kļuvis par visvairāk apbalvoto seriālu "Emmy" televīzijas balvu ceremonijas vēsturē Foto: AP/Scanpix

Visvairāk «Emmy» balvu - 48 - ir telekanāla NBC ilggadējam skeču šovam «Saturday Night Live», kura formāts ir atšķirīgs no «Game of Thrones» un citiem dramatiskajiem seriāliem.

Uz labākās otrā plāna aktrises godu pretendēja trīs «Game of Thrones» aktrises - Lēna Hedija, Emīlija Klārka un Meizija Viljamsa, taču to saņēma «Downton Abbey» aktrise Megija Smita. «Game of Thrones» aktieri Pīters Dinklidžs un Kīts Heringtons sacentās par labākā otrā plāna aktiera balvu, taču to ieguva Bens Mendelsons no «Bloodline».

Labākā komēdijseriāla balvu ieguva «Veep», pārspējot «Black-ish», «Master of None», «Modern Family», «Silicon Valley», «Transparent» un «Unbreakable Kimmy Schmidt», tā vadošajai atrisei Džūlijai Luisai-Dreifusai piekto gadu pēc kārtas iegūstot balvu kā labākajai komēdijseriāla aktrisei. Džefrijs Tambors no «Transparent» otro gadu pēc kārtas ieguva labākā komēdijseriāla aktiera balvu.

Kā labākais aktieris drāmā tika atzīts Rami Maleks no «Mr. Robot», savukārt Tatjana Maslanija no «Orphan Black» tika atzīta kā labākās drāmas aktrise.

Uzmanību izpelnījās arī seriāls «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story» un saņēma balvas deviņās kategorijās, ieskaitot balvu par labāko miniseriālu.

«Ja jūsu seriālā nav pūķu vai baltas «Bronco» automašīnas, ejiet mājās jau tagad,» balvu ceremonijas sākumā jokoja vadītājs Džimijs Kimels, atsaucoties uz «Game of Thrones» un regbija zvaigznes Simpsona bēdīgi slaveno automašīnu, ar kuru viņš devās trakā izbraucienā cauri Losandželosai pirms viņa apcietināšanas.

Savukārt no telekanāliem vislielāko balvu skaitu saņēma HBO - 22 -, no kurām sešas tika nopelnītas svētdienas vakarā, kamēr telekanāls FX kopumā nopelnījis 18 balvas, kas ir divreiz vairāk nekā straumēšanas pakalpojums «Netflix», kas ieņēmis trešo pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu