Džefrijs Dīns Morgans: no labā puiša līdz šokējošam ļaundarim «Staigājošos miroņos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fox.com

Cinisks un šermuļus raisošs humors, salti aprēķināta nežēlība, piemēram, bērnu skaitāmpantiņš, lai izvēlētos, kuru no pretiniekiem nogalināt, – tā visprecīzāk var raksturot asiņaino un autoritāro nelieti Nīganu populārajā zombijsāgā «Staigājošie miroņi». Nīgans ir viens no spilgtākajiem tēliem postapokaliptiskajā pasaulē, un šīs lomas atveidotājs Džefrijs Dīns Morgans (50) ir tikpat spilgta personība.

«Pie velna, man visu laiku ir jātaisnojas par to, cik tieši slikts ir Nīgans,» Morgans saka kādā intervijā. «Nedomāju, ka viņš ir simtprocentīgs nelietis. Nīgans vienkārši dara to, ko dara, lai izdzīvotu.

Ja seriāls būtu sācies ar Nīganu, nevis Riku Grimu, es domāju, Nīgans būtu stāsta varonis.»

Un nav brīnums, ka Morganam jātaisnojas par savu ļaundara tēlu, jo skatītāji biežāk ieraduši viņu redzēt pozitīvi spēlmanīgā, romantiskā un pat varonīgā ampluā - ar sirds slimību mirstošais Denijs Dukets seriālā «Grejas anatomija (2006-2009), taisnīgais komandieris Klejs filmā «Lūzeri» (2010), ciniskais Komiķis filmā «Sargi» (2009), tēvs filmā «Apsēstība» (2012), mīlnieks Džo Dimadžio miniseriālā «Merilinas Monro slepenā dzīve» u.c.

Taču situācija pamazām mainās – vispirms nežēlīga un psihiski nosvērta slepkavas loma pasaulslavenā meksikāņu režisora Alfonso Kuarona spriedzes trillerī «Tuksnesis» līdzās Gaelam Garsijam Bernālam, tagad – Nīgans..

Pats Morgans smiedamies intervijā «The Collider» atzīst, ka acīmredzot tā esot jaunākā tendence viņa karjerā, tēlot ļaundari.

Aktieris atklāj, ka, viņaprāt, pirmā «Staigājošo miroņu» jaunās sezonas sērija pilnībā šokēs auditoriju

«Tā turpināsies no tās vietas, kur seriāls iepriekš noslēdzās. Es domāju, ka skatītājos būs tik daudz šoka un dusmu, ka viņi no sākuma ienīdīs Nīganu. Un tad sezonas turpinājumā jums būs iespējams viņu iepazīt, un es ceru, ka pēc pāris sērijām

skatītāju naidā būs mazliet arī mīlestība pret tēlu [Nīganu],

nevis vienkārši tīrs naids,» tā Morgans.

Foto: www.fox.com

Komiksā, pēc kura motīviem top seriāls, Nīgans ir līderis grupai, kuru dēvē par Glābējiem un kuri visai vardarbīgā veidā izspiež pārtiku un derīgas lietas no citiem izdzīvojušajiem. Seriālā «Staigājošie miroņi» ar konfliktu starp Nīgana un Rika grupām noslēdzās iepriekšējā, 6.sezona. Jaunās sezonas pirmā sērija, kas kanālā FOX skatāma jau 24.oktobrī plkst.22:00, būs atbilde uz jautājumu – kam nelietīgais Glābēju līderis sašķaidīs galvu ar savu beisbola nūju Lusilu?

«Lai izdzīvotu postapokaliptiskajā pasaulē, ir nemitīgi jāmainās, Nīgans tieši to arī darīja. Viņš kļuva par šo personību, kas ir mazliet autoritāra, pēc tam, kad cilvēki, kuri viņā neieklausījās, mira. Tāpēc viņš ir kļuvis par to, kas nu viņš ir, – viņam ir savi specifiski noteikumi un, ja tu tos neievēro, tu par to samaksāsi. Šādi funkcionē tā pasaule. Tā ir zombiju apokalipse,» skaidro Morgans.

Vienmēr smaidīgais, ar dzīvi apmierinātais un ar labu humora izjūtu apveltītais Morgans ir pieredzējis filmēšanas laukumu veterāns. Viņš atklāj, ka rūpīgi izstrādājis Nīgana tēlu, lai spētu to atveidot iespējami labāk. Izrādās, arī aktierim mājās ir «kaudzēm komiksu», tādēļ viņš uzmanīgi caurlūkojis sērijas, kurās darbojas Nīgans.

Tell all your friends to watch the #TWDSDCC trailer NOW - link in bio. #TWD

A photo posted by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on

«Viņš kustas ļoti neparasti. Man bija jāpārdomā, kā es kustos, kā es runāju, kā es atliecos. Skatījos kādu sēriju komiksā, kur Nīgans atliecas un smejas. Strādāju ar šo sēriju, jo tā ir daļa no viņa brutalitātes,» atzīst Morgans.

Pēc Morgana sacītā, ikviena reize, kad Nīgans kādu sakropļo, ir šokējoša. «Jūs nekad nezināt, ko no viņa gaidīt.

Viņa humors ir ass kā žilete, un tas labi sader kopā ar iebiedēšanas taktiku.

Nīgans liek jums smieties. Bet jūs saprotat, ka smejaties pret savu gribu,» atklāj aktieris.

«Morgans ir brīnišķīgs. Bija sajūta, ka viņš šajā filmēšanas laukumā ir strādājis vienmēr. Džefrijs ienesa tik daudz jautrības. Tas ir svarīgi, lai spētu atveidot šādu lomu,» atzīst Rika Grima lomas atveidotājs Endrjū Linkolns.

Aktieris ar humoru runā par gandrīz ikvienu tēmu

Piemēram, par savām attiecībām ar aktrisi Hilariju Bērtoni. Viņiem ir sešus gadus vecs dēls Augusts, taču pāris nav precējies. «Tehniski es neesmu precējies, taču mēs noteikti apprecēsimies. Vienkārši nespēju pārtraukt strādāt, tāpēc ir grūti atrast kādu brīvu brīdi, lai to nokārtotu,» atzīst aktieris.

Celebrate #RepeatDay with a #TWD Season 6 re-watch.

A photo posted by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on

Interesanti, ka par aktieri Morgans kļuva tīras nejaušības dēļ. Bērnībā Džefrijs vēlējās kļūt par profesionālu basketbolistu, pat sāka spēlēt koledžas komandā. Taču ceļgala trauma šiem sapņiem pārvilka treknu svītru. Puisis sāka domāt par radošākām nodarbēm, tostarp zīmēšanu. Bet liktenīgs izrādījās īss ceļojums uz Losandželosu. Viņš iemīlējās aktierspēlē un ar to arī nodarbojas visu atlikušo mūžu.

Taču tagad skatītāju uzmanība ir pievērsta seriālam «Staigājošie miroņi» un Nīganam. Nepalaidiet garām!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu