«Labvēlīgais tips» – mūzika veciem jauniešiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Sestdienas vakarā LTV1 skatītājus gaida vislabvēlīgākā muzikālā spēle visā «Manas dziesmas» pastāvēšanas vēsturē, jo tā veltīta septiņu muzikālu vīru apvienības «Labvēlīgais tips» humoristiskajām dziesmām. Spēles laukumā Intars Rešetins un Dagmāra Legante aicinājuši dalībniekus, kuri ir tik tuvu mūzikai kā neviens no mums. Dzirdēsim arī «Labvēlīgā tipa» jaunās dziesmas «Doriana Greja vecā seja» televīzijas pirmatskaņojumu! Muzikālā spēle «Mana dziesma» LTV1 ēterā – 26. novembrī pulksten 21:20, kā arī www.replay.lv.

«Mēs Latvijas Televīzijā veidojām raidījumu jauniešiem, tolaik paši būdami tuvu tam vecumam. Likās, ka kaut kā trūkst… Pietrūkst vēl vienas grupas. Paši izdomājām! Tā, aiz skaudības un laiskuma,» par grupas rašanos raidījuma «4.studija» sižetā stāsta grupas solists Andris Freidenfelds.

Šodien «Labvēlīgā tipa» dziesmu tekstus zina vai katrs latvietis. «Dziesmas parasti rodas skaidrā prātā. Kādreiz kāds fragments rodas, braucot mājās no kāda koncerta, tad tas tiek pierakstīts. Un jau vēlāk, pēc izgulēšanās, tiek radīts pilnais dziesmas apjoms,» atklāj Freidenfelds.

Foto: LTV

«Tas viss ir kopdarbs. Andra pamata ideju mēs apstrādājam, lai izveidotu gala produktu, kas patīk pašiem un, cerams, arī citiem. Savulaik mēs pat pārbaudījām savas dziesmas, atskaņojot tās bērniem. Ja dziesma patīk bērnam, tā aizies arī pieaugušajam. Sava matemātika, protams, ir, nenoliegšu, no tās nevar izbēgt. Ir radošais moments, un pēc tam sākas arī matemātiskais moments. Pareizās notis jāsaliek pareizajās vietās un pareizajos garumos. Tur ir sava zinātne, bet to es, protams, neatklāšu, jo tur jau arī ir tā panākumu atslēga,» par dziesmu tapšanu stāsta grupas dalībnieks Normunds Jakušonoks. Grupas muzicēšanas manieri vēl neviens nav klasificējis vai iekļāvis kādos noteiktos rāmjos, līdz ar to ir izveidojies «Labvēlīgajam tipam» raksturīgs rokraksts un skanējums. Kā viņi paši smej - tā ir mūzika veciem jauniešiem!

Foto: LTV

Labvēlīgā tipa dziesmas sestdienas vakarā dziedās un minēs Latvijas Radio balsis, cilvēki, kuri ir tik tuvu mūzikai kā neviens no mums! Dāmu komandā – Latvijas Radio 2 ētera personības – Velga Vītola-Amantova, Ivonna Markelova un Līna Rudzone. Kungu komandā – radio Pieci.lv rīta vīri Toms Grēviņš, Artis Volfs un «Pieci brauc» vadītājs Magnuss Eriņš!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu