Vai holokaustam veltīts priekšnesums TV šovā ir ētisks?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova sieva Tatjana Navka pirmdien saskārusies ar kritikas vētru par uzstāšanos televīzijas daiļslidošanas šovā ar numuru par holokausta tēmu, ģērbusies stilizētā koncentrācijas nometnes cietumnieka tērpā. Olimpiskā daiļslidošanas čempione Navka sestdien kopā ar aktieri Andreju Burkovski Pirmā kanāla šovā «Ledus laikmets» izpildīja numuru, tērpušies melnbalti svītrainos tērpus, uz kuriem bija numuri un dzeltenas ebreju zvaigznes, bet tā beigās atskanēja šāvienu skaņas.

Numurā tika izmantota dziesma no 1997. gada «Oskara» balvu ieguvušās Roberto Benīni filmas «Life Is Beautiful» («Dzīve ir skaista»).

Pāris ieguva maksimālo punktu skaitu un tiesnešu uzslavas, bet Navka «Instagram» ierakstīja, ka tas ir viens no viņas «iecienītākajiem numuriem» un «mūsu bērniem jāzina un jāatceras šis briesmīgais laiks».

Taču numurs izpelnījās nosodījumu internetā un ārzemju medijos.

«Vai jūs esat sajukuši prātā? Smaidi cietuma formās ar dzeltenām zvaigznēm! Klausītāji aplaudē (..), ne gaumes, ne takta, ne sapratnes,» Pirmā kanāla mājaslapā raksta viens skatītājs.

«Tas ir šausmīgi, cilvēki nesaprot, ko dara. Tā ir zaimošana,» raksta cits skatītājs pie video vietnē «YouTube», kur tas līdz pirmdienai noskatīts 36 000 reižu, izpelnoties lielākoties negatīvus vērtējumus.

Lielbritānijas laikraksts «Daily Mail» raksta, ka dejotāju «žilbinošie smaidi» šķituši «maz saistīti ar viņu briesmīgo tēmu», bet ASV žurnāls «People» uzstāšanos nosauca par «satraucošu».

Nacisti Otrā pasaules kara laikā nogalināja aptuveni desmit miljonus padomju pilsoņu un karagūstekņu, no kuriem aptuveni 1,3 miljoni bija ebreji, liecina ASV Holokausta piemiņas muzeja dati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu