Sākas labdarības maratons «Dod pieci!» vēža pacientu atbalstam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šonedēļ sācies Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un «Ziedot.lv» rīkotais labdarības maratons «Dod pieci!», kurā vāks ziedojumus onkoloģisko pacientu atbalstam, informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Labdarības maratona mērķis šogad ir atbalstīt vēža skartos cilvēkus, palīdzot savākt naudu psihosociālās rehabilitācijas nometnēm, kuras rīko biedrība «Dzīvības koks». No šodienas plkst.17 līdz 21. decembra vakaram Rīgā laukumā pie tirdzniecības centra «Origo» darbosies Latvijas Radio 5 stikla studija, kurā sešas diennaktis dzīvos trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš, atskaņos klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas.

Labdarības maratonu plānots atklāt ar Intara Busuļa, Raimonda Paula, Ainara Mielava, Agneses Rakovskas, Māras Upmanes-Holšteines, grupas «Olas» un «Justa» dalību. Atklāšanu varēs vērot tiešsaistē «dodpieci.lv», «lsm.lv», kā arī skatīties LTV7 un klausīties «Pieci.lv» ēterā un klātienē pie stikla studijas.

Labdarības maratona «Dod pieci!» norisei 24 stundas diennaktī varēs sekot Latvijas Radio 5 ēterā, tiešsaistē «dodpieci.lv» un «lsm.lv», kā arī LTV7 ēterā, kur ik vakaru būs skatāma stundu gara tiešraide no stikla studijas. Par saziedoto summu ik vakaru varēs uzzināt ne tikai radio ēterā un tiešsaistē, bet arī LTV1 ziņās plkst.18. Ziedojumus jau tagad jebkurā paša izvēlētajā apmērā var veikt arī «Ziedot.lv» mājaslapā vai piezvanot uz labdarības tālruni 90067005 (maksa par zvanu 1,42 eiro). Labdarības maratona norises laikā līdz 21. decembra vakaram ziedot varēs arī Latvijas Radio 5 stikla studijā «Origo laukumā», kur atradīsies ziedojumu kastīte.

Pasākuma organizatori informēja, ka atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem Latvijā ir gandrīz 75 000 cilvēku, kuriem ir bijis diagnosticēts vēzis, taču pērn ar biedrības «Dzīvības koks» savāktajiem ziedojumiem pietika vien divām nometnēm, kurās varēja piedalīties 48 cilvēki. Minimālais ziedojums par vienu dziesmu, ko var veikt «Dod Pieci» mājaslapā, ir pieci eiro, un tas nodrošinās vienu nodarbību vienam vēža slimniekam rehabilitācijas nometnē, taču ziedot var arī lielāku summu.

Jau vēstīts, ka pirmajā labdarības maratonā «Dod Pieci» 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā pieciem tūkstošiem Latvijas sirmgalvju, savukārt pērn tik saziedoti 135 546 eiro, kas šogad sniedz asistenta atbalstu vismaz 54 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu