Skandāls Lietuvā! TV šovā dalībniece rāda Hitlera sveicienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Lietuvas televīzijas RTL kanālā muzikālā šova «Uzmini dziesmu» laikā noticis skandāls. Pēc tam, kad šova dalībniece, Lietuvas teātra un kino aktrise Asta Baukute uzminēja ebreju izcelsmes komponista Simona Donskova dziesmu, viņa salutēja ar Hitlera sveicienu, pieliekot vēl divus pirkstus pie augšlūpas, ilustrējot Hitlera ūsas.

Turklāt viņa skaļi iesaucās - «žīds!».

Kā ziņo lietuviešu mediji, programmas uzņemšanas laikā tās vadītāji uz incidentu nereaģēja, jo uzskatīja, ka šie kadri nenokļūs ēterā, jo ritēja ieraksts.

Kad par šo atgadījumu informēts TV ģenerāldirektors, viņš pieņēma lēmumu šovu atcelt.

Pati aktrise ir pārsteigta par aso reakciju, jo uzskata, ka tā ir izklaides pārraide un ar politiku tās saturs nav jājauc.

Baukute ir aktrise, sabiedriska un politiska darbiniece. 2008. gadā viņa bija «Lietuvas austošās nacionālās partijas» locekle. Par aktīvu radošo darbu teātrī 2008. gadā Lietuvas Kultūras ministrija viņu apbalvoja ar «Zelta skatuves krustu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu