«Victoria» - jauns seriāls par karalieni Viktoriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV televīzijas tīklā PBS (Public Broadcasting System) 15. janvārī pirmizrādi piedzīvojis jauns seriāls par britu karalisko ģimeni, šoreiz seriāla veidotāju uzmanības centrā Lielbritānijas un Īrijas Apvienotās Karalistes karaliene Viktorija. Seriāls ar astoņām sērijām sākotnēji izrādīts jau pagājušogad britu ITV (Independent Television) tīklā.

Anglijas monarhu dzīve iemūžināta daudzos seriālos un filmās. Šobrīd rit jau jau trešā «The Royals» sezona, video straumēšanas servisā «Netflix» pagājušā gada novembrī savu pirmizrādi piedzīvoja «The Crown», kas vēstīja par Apvienotās Karalistes un britu aizjūras domīniju karalienes Elizabetes II dzīvi u.c.

Jaunajā seriālā stāsta par Viktoriju - pēdējo britu monarhu, kas nāca no Hannoveres augstmaņu dzimtas. Galvenajā lomā 30 gadus vecā britu aktrise Dženna Kolmane (Jenna Coleman), kas pazīstama no britu seriāla «Doctor Who».

Dženna Kolmena
Dženna Kolmena Foto: Reuters/ScanPix

Kino kritiķi slavē Kolmanes aktierspēli, savukārt mazliet kritiskāk vērtē scenāriju.

Noskaties seriāla rullīti!

Karaliene Viktorija piedzima 1819. gadā. Viņas tēvs nebija Lielbritānijas karalis, jo bija tikai ceturtais dēls karaļa Džordža III ģimenē. Gan karalis, gan Viktorijas tēvs nomira 1820. gadā, kad topošajai karalienei bija tikai viens gads. Par Lielbritānijas karalieni Viktorija kļuva 1838. gada 28. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu