Filmas «Modris» un «Es esmu šeit» LTV1 ēterā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nākamajā nedēļā, 9.februārī un 11.februārī, LTV1 ēterā būs skatāmas divas latviešu režisoru filmas, kas pēdējos gados izpelnījušās lielu skatītāju un kino industrijas pārstāvju atzinību - Jura Kursieša drāma «Modris» un Renāra Vimbas spēlfilma «Es esmu šeit».

Ceturtdien, 9.februārī, pulksten 21.45 LTV1 ēterā būs skatāma viena no pēdējo gadu populārākajām un kinoteātros skatītākajām latviešu filmām «Modris». Jura Kursieša emocionāli uzlādētā debijas drāma ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par septiņpadsmitgadīgo Modri - bez tēva augušu pusaudzi, viņa atkarību, tās izraisītu zādzību un piespriesto sodu. Filmā ir atspoguļots Latvijā visnotaļ ierasts ģimenes modelis - filmas galveno varoni audzina vientuļā māte, kura ir spiesta ļoti daudz strādāt, lai uzturētu ģimeni, attiecības ar dēlu atstājot pašplūsmā. Vienā brīdī viss samezglojas tik tālu, ka māte par sīku zādzību dēlu nodod policijai, nemaz nenojaušot, cik smagā drāmā pārvērtīsies šis pāraudzināšanas mēģinājums. Modra lomu atveido Kristers Pikša, kurš tika atrasts rūpīgā un ilgā atlases periodā, bet viņa māti atveido Rēzija Kalniņa.

Savukārt 11.februārī pulksten 21.25 LTV1 ēterā būs skatāma režisora Renāra Vimbas debijas filma «Es esmu šeit», kurā lomas atveido Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere un Rēzija Kalniņa. Tas ir aizkustinošs stāsts par meiteni Raju un viņas brāli Robi, kuri ir spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs ir miris, bet māte ir devusies uz Angliju darba meklējumos. Pretēji bērnu gribai viņu vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās, kad Olga pēkšņi nomirst. Brālim un māsai ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnunamā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Spēlfilma «Es esmu šeit» ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums - pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmas «Generation» kategorijā «14plus» tā ieguva galveno balvu - Kristāla lāci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu