Filmai «Titāniks» šogad 20 gadi! Fakti, kurus, iespējams, nezināji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad apritēs 20 gadi, kopš uz ekrāniem iznāca populārā romantiskā filma «Titāniks» (Titanic), kurā satiekas divi jaunieši, kuri izjūt patiesas mīlestības spēku.

Režisora Džeimsa Kamerona romantiskā drāma «Titāniks» ļoti daudziem visā pasaulē saistās ar Valentīna dienu. Arī šogad liktenīgajā braucienā dosies pasaulē lielākais kuģis «Titāniks», uz kura satiksies divi jaunieši, kuri izjutīs mīlestības spēku. Nabadzīgais Džeks un skaistā, bagātā Roza ir no divām dažādām pasaulēm, taču mīlestība robežas nezina. Kad kuģis sadursies ar milzīgu leduskalnu, viņu brīnišķīgais ceļojums pārvērtīsies cīņā par izdzīvošanu.

Kā vēsta dažādi avoti, Titānikam vajadzēja iznākt 1997. gada 2. jūlijā, taču dažādu iemeslu dēļ filma iznāca 1997. gada 19. decembrī. Atzīmējot filmas Titāniks gaidāmo 20. gadadienu, atskatīsimies, kā pa šo laiku klājies populārās filmas aktieriem un režisoram, kuriem loma šajā projektā atnesa pasaules slavu!

Leonardo di Kaprio – ieguvis Oskaru!

Leonardo mamma Irmelīna Indenbirkena (Irmelin Indenbirken), esot pirmdzimtā gaidībās, devusies uz Itāliju, kur muzejā, lūkojoties uz slavenā gleznotāja Leonardo da Vinči (Leonardo da Vinci) meistardarbu, pirmo reizi vēderā sajutusi gaidāmā mazuļa kustības. Šis brīdis topošajai mammai bija ļoti īpašs, un viņa nolēma savu dēlu nosaukt par godu slavenajam māksliniekam – Leonardo. 1974. gadā Losandželosā, Kalifornijā, piedzima Leonardo di Kaprio (Leonardo diCaprio). 80. gados di Kaprio sāka filmēties televīzijas reklāmās un izglītojošās filmās, bet debija kino tika piedzīvota šausmu filmā «Kriteri 3» (Critter 3), kurā viņš atveido Džošu.

Taču pasaule uzzināja par Leonardo eksistenci, kad viņam bija 23 gadi un viņš ieguva pirmo lielo lomu, un, protams, tā bija režisora Kamerona filmā «Titāniks», kas ir ieguvusi kopumā 11 ASV Kinoakadēmijas Oskara balvas! «Titāniks» bija kā vārti uz lielo kino – tas atnesa ne tikai daiļā dzimuma mīlestību, bet arī lielas lomas. «Pludmale» (The Beach), «Ņujorkas bandas» (Gangs of New York), «Noķer mani, ja vari» (Catch me if you can), «Aviators» (Aviator), «Pirmsākums» (Inception), «Slēgtā sala» (Shutter Island), «Lielais Getsbijs» (The Great Gatsby), «Volstrītas vilks» (The Wolf of Wall Street) un «Cilvēks, kurš izdzīvoja» (The Revenant). Bija jāpaiet teju 20 gadiem, jānospēlē daudzās izcilās filmās, ko veidojuši tādi izcili režisori kā Džeimss Kamerons (James Cameron), Mārtins Skorsēze (Martin Scorsese), Stīvens Spīlbergs (Steven Spielberg), Sems Mendess (Sam Mendes) un citi, lai Leonardo di Kaprio beidzot iegūtu ASV Kinoakadēmijas Oskara balvu par filmu, kurā viņš izdzīvoja patiesas un mokpilnas sajūtas, – «Cilvēks, kurš izdzīvoja»!

Foto: publicitātes

Keitai Vinsletai – trešais bērns

Keita Vinsleta (Kate Winslet) dzimusi 1975. gadā Anglijā, viņas vecāki ir arī aktieri. Līdzīgi kā Leonardo, arī Vinsleta jau agrā bērnībā piedalījusies TV projektu filmēšanā. Savus pirmos laurus plūca, pateicoties filmai «Dievišķās radības» (Heavenly Creatures), kas atnesa trīs balvas, tostarp bija arī «Empire Award». Vēlāk Vinsleta filmējusies kinolentē «Prāts un jūtīgums» (Sense and sensibility), par kuru ieguva pirmo BAFTA Awards godalgu.

24 gadu vecumā Vinsleta filmējās «Titānikā» un pirmo reizi tika izvirzīta Oskara balvai kā labākā aktrise. Pēc tās Keita ieguva iespēju filmēties lieliskās filmās, piemēram, «Brīvdienas» (The Holiday), «Revolucionārais ceļš» (Revolutionary road) un «Lasītājs» (The Reader) – par pēdējo no šīm filmām aktrisei tika piešķirts Oskars nominācijā «Labākā aktrise», bet kopumā ir šai balvai izvirzīta septiņas reizes. Un jau 2017. gadā uz ekrāniem iznāks Vudija Alena (Woody Allen) jaunākā filma, kuras nosaukums pagaidām vēl ir noslēpumā tīts, bet skaidrs, ka tajā galveno lomu atveidos Keita.

Šobrīd Keita dzīvo laimīgi ar Nedu Rokenrolu (Ned Rocknroll) un audzina dēlu Lāci (Bear), kura otrs vārds ir Bleizs (tulkojumā no angļu valodas Liesma) – Elenas šovā (The Ellen show) Vinsleta atklāja, ka šāds vārds iedots, jo viņa un vīrs pirmoreiz satikās Ričarda Brensona (Richard Branson) mājā Nekera salā, uz kurieni bija devušies atvaļinājumā. Mājā, kurā satikās Vinsleta un Rokenrols, izcēlās ugunsgrēks – tā nodega, bet viņi izdzīvoja. Keita nolēma, ka dēlam iedotais vārds uz visiem laikiem atgādinās viņiem, kā satikās. Savukārt vārdu Lācis viņš ieguva tāpēc, ka Vinsletas labam draugam bija iesauka Lācis, kas viņai patīk, jo to var lietot dažādās formās: «Apskauj lāci!» vai arī «Lāči raud!» Tā nu Vinsleta, nostalģijas vadīta, nolēma dēlam dot vārdu Lācis.

Foto: publicitātes

Režisors ar neticamu talantu!

Džeimss Fransiss Kamerons (James Francis Cameron) ir dzimis 1954. gadā Kanādā, bet 20 gadu vecumā pārcēlās uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV). Kamerona pirmā profesionālā filma, ko veidojis kā radošais režisors, bija 1980. gadā uz ekrāniem iznākusī «Battle Beyond the Stars», tās režisors ir vairāku simtu filmu veidotājs Rodžers Kormans (Roger Corman). Tieši Kormans bija profesionāls padomdevējs, iedvesmotājs un konsultants Kameronam. Kamerona pirmais meistardarbs bija filma «Piranha Part Two: The Spawning», kurai vēlāk sekoja kulta filmas «Terminators» (The Terminator) daļas ar Arnoldu Švarcenegeru (Arnold Schwarzenegge), «Svešais» ar Sigurniju Vīveri (Sigourney Weaver), pēc kurām sekoja «Titāniks», kas kļuva par visienesīgāko filmu, līdz Kamerons pārspēja pats sevi, radot «Avataru» (Avatar), kas ieņēmumu ziņā pārsit «Titāniku» (Titanic).

Šobrīd tiek strādāts pie «Avatara» 2., 3., 4. un 5. daļas. Vietā piebilst, ka Kamerons ir saņēmis 3 Oskarus par «Titāniku», un viņš tiek uzskatīts par visievērojamāko režisoru Holivudā. Jau 17 gadu Kamerons dzīvo laimīgi kopā ar aktrisi Sjūziju Eimisu (Suzy Amis), kura arī savulaik piedalījās «Titānikā», un viņiem ir trīs kopīgi bērni.

Izbaudiet Valentīna dienas neatņemamu sastāvdaļu – «Titāniku» jau 14. februārī plkst. 21.10 LNT!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu