«Tēta nedienas Latvijā»: pelmeņi, kaķu tualete un līmes pistole

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Tēta nedienu Latvijā» 3. raidījumā iepazīsim Jelgavā dzīvojošo Zakrepsku ģimeni – tēti policistu Renātu, mājsaimnieci Agnesi, divus dēlus – desmitgadīgo Eldaru un piecgadīgo Ernestu, un ģimenes divus kaķus. Vīra kungam nepatīk ne kārtot māju, ne traukus mazgāt, tāpat bieži kaitina, ka sieva kārto māju, kad viņš skatās TV. Un tomēr vīrs ciena un mīl sievu, jo var pilnībā uz viņu paļauties.

Kā tētim veiksies mājas darbos, kamēr mamma būs atpūtā piecu dienu garumā? Katrā ziņā sava laika pavēlnieks viņš nebūs! Jātiek galā gan ar vecākā dēla mājasdarbiem, kuru atrisināšana prasīs laiku un pacietību, gan ar brokastu un vakariņu pagatavošanu. Vakariņās puikas baudīs īstu vīru ēdienu, to vidū būs pelmeņi, soļanka, kartupeļi ar biezpienu un siļķi – galvenais, ka puikām garšo!

Pa dienu, kamēr puikas būs dārziņā un skolā, tētis pucēs māju – slaucīs putekļus, sūks un mazgās grīdu, kā arī tīrīs kaķu kastīti, dziļi ievelkot elpu un smagi klepojot, – tas nudien tētim bija pats riebīgākais darbs, kas arī «izsitīs» asaras… Un dienas beigās līs ne tikai asaras, bet arī sviedri!

No fiziskiem darbiem pie radošiem – puikas taisīs adventes vainagu, kas būs viscaur zelta krāsā, aplīmēts ar čiekuriem, apelsīnu šķēlēm un ogām, un gadīsies arī pa kādai traumai – mazākais no puikām uzskries virsū līmes pistolei! Taču šis nebūs vienīgais vīriešu uzdevums – vēl pie sienas būs jāpieliek Eldara bildes, un, kā izrādās, ieurbt sienā naglu būs izaicinājums!

Nedēļas nobeigumā, kad ģimeni sagaidīs atkalredzēšanās, tētim būs liels prieks ieraudzīt sievu atpūtušos un skaistu! Un lielākā atziņa visiem – grūti vienam bez otra izdzīvot!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu