Atteikšanās no popmūzikas vairojusi Bulgārijas radio popularitāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Nespējot panākt vienošanos autoratlīdzības jautājumā, Bulgārijas sabiedriskais radio BNR pārstājis atskaņot popmūziku, kas pārsteidzošā kārtā novedis pie klausītāju skaita palielināšanās.

Radiostacija atteicās maksāt paaugstināto licences maksu Bulgārijas autortiesību organizācijai MUSICAUTOR un pēdējos divus mēnešus Riannas un Džastina Bībera dziesmu vietā atskaņo klasisko mūziku un sen aizmirstus džeza un folkmūzikas ierakstus.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) regulām autortiesības ir spēkā 70 gadus pēc autora nāves.

Radiostacijas repertuāra maiņas rezultāts bijis pārsteidzošs - klausītāju skaits pieaudzis, sevišķi vecākā gada gājuma cilvēku vidū, bet arī daudzi jauni mūziķi izmanto radušos situāciju, lai popularizētu savus darbus, kurus ļauj atskaņot bez maksas.

Sabiedriskās domas izpētes institūta IPSOS veiktā aptauja liecina, ka radiostacijas klausītāju skaits janvārī pieaudzis par 20%, salīdzinot ar vidējo klausītāju skaitu 2016. gada pēdējā ceturksnī.

Populārāko radiostaciju vidū BNR pavirzījusies uz augšu par vienu pozīciju un tagad ieņem trešo vietu, noskaidroja IPSOS.

Radiostacija iepriekšējos gadus maksāja MUSICAUT 500 000 levas (256 000 eiro). MUSICAUT apgalvoja, ka tas jau tā esot krietni mazāk, nekā gadā maksā privātās radiostacijas, un pieprasīja BNR par 250% augstāku samaksu.

BNR janvārī iesniedza tiesā sūdzību pret MUSICAUT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu