LTV piedāvās bagātīgu 4. maija svētku programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, 4. maijā, Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvās īpašu svētku programmu ar tiešraidēm no pasākumu norises vietām, filmām un koncertiem. Ceturtdien, 4.maijā, svētku programmu pulksten 8:55 iesāks Valsts svētkiem veltīts ekumēnisks dievkalpojums, kas būs skatāms tiešraidē no Sv. Jēkaba katedrāles Rīgā.

Programmu tiešraidē pulksten 10:25 turpinās Saeimas svinīgā sēde no Saeimas ēkas, bet plkst.11 būs vērojams raidījums «Runā neatkarības atjaunotāji. 1990. gada 4. maijs».

Plkst.11:25 LTV1 pirmo reizi 4. maijā piedāvās ekskluzīvu iespēju tiešraidē vērot Nacionālo bruņoto spēku Militāro parādi no Liepājas, bet plkst.12:15 būs skatāma augstāko valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija.

Ziņu speciālizlaidumā plkst.14:00 būs arī reportāžas no vairākām Latvijas vietām saistībā ar simtgades svinību 4. maijā paredzēto ozolu stādīšanu gar Latvijas robežu. Akcija «Apskauj Latviju» vērsta uz Latvijas tautas vienotības un piederības sajūtas stiprināšanu, veicot simbolisku rīcību - izveidot garīguma sardzi, iestādot ozolus Latvijas robežpilsētās, pagastos vai pierobežas teritorijās. 2017. gada 4. maijā pie Latvijas robežas esošo 45 pašvaldību teritorijās stādīs ozolus, kam būs pievienota īpaša norāde, kas apliecinās, ka tas ir Latvijas simtgades ozols.

Svētku programma turpināsies ar divām filmām - plkst.15:15 Jāņa Streiča «Rūdolfa mantojums» ar tādiem iemīļotiem aktieriem kā Romualds Ancāns, Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš un citiem, savukārt plkst.17:25 pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma «Latvija man».

Plkst.18 Dienas ziņu speciālizlaidumā notiks pieslēgšanās Baltā galdauta svētku norises vietām, svinot Latvijas neatkarības atjaunošanu kopīgās kaimiņu sapulcēšanās, ģimenes svētku pusdienās, atmiņu stāstos, sadziedāšanās pie balti klāta galda, pārgājienos un citās norisēs.

Savukārt plkst.18:55 tiešraidē no Latgales vēstniecības «Gors» Rēzeknē būs skatāms Latvijas valsts simtgades svētku koncerts veltīts 4. maijam un Latgales kongresa simtgadei.

Svētku dienas noslēgumā plkst.21:20 tiešraidē no 11. novembra krastmalas Rīgā būs vērojams sarīkojums «Pavasaris. Roks. Daugava» ar vairākiem uguņošanas priekšnesumiem. Jura Kulakova un Ievas Akurateres radošais kopdarbs, kas tapis jau 1987. gadā – septiņarpus dziesmu cikls ar Eduarda Veidenbauma vārdiem – nu piedzīvo jaunu interpretāciju pašā 4. maija svētku kulminācijā 11. novembra krastmalā, dzīvā koncerta izpildījumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu