Daudziņa par «UgunsGrēku»: Tas, ko filmējam, domāts ātrai patērēšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Runas pedagoģe, aktrise un seriāla «UgunsGrēks» Helēnas lomas atveidotāja Zane Daudziņa (49) dalījusies pārdomās par to, kāpēc filmējas šajā pretrunīgi vērtētajā seriālā. Daudziņas kolēģi pat nosaukuši «UgunsGrēku» par lielāku ļaunumu nekā prostitūcija.

Aktrise atzinusi, ka 11 gadus ilgā filmēšanās seriālā viņai radījusi mokošas pārdomas. Intervijā žurnālam «Ieva» Daudziņa atklājusi, ka kolēģu viedoklis mēdz būt nievājošs.

«Man bijušas daudzas pārdomas par to, piemēram, kāpēc es vispār esmu šai seriālā. Kā gan citādi, ja

Kultūras akadēmijas kolēģi nicīgi izsakās par seriāliem vispār un dažs no kolēģiem paziņo, ka dalība šādā ir ļaunāka par prostitūciju,»

stāsta Daudziņa.

Tomēr pēc ilgām un mokošām pārdomām viņa formulējusi, ka arī cepumi un kūciņas ir neveselīgi, bet ļoti garšīgi. Turklāt, ja kāds tos ēd pārāk daudz, ne jau konditors pie tā ir vainīgs, bet gan katrs ēdājs.

«Nolēmu, ka nejutīšos vainīga par to, ka strādāju konditorejā, nevis svaigēdāju restorānā,» pārdomās dalās Helēnas lomas atveidotāja, piebilstot, ka tas, ko filmējam, domāts ātrai patērēšanai, vieglam, bezrūpīgam brīdim vakarā.

Aktrise atklāj, ka «UgunsGrēka» komanda ir ļoti saliedēta un nevienā citā tādā viņa strādājusi nav. Lai gan dzīvē Zane nav līdzīga Helēnai, aktrise atklāj, ka viņas lomai ir īpašības, kuras tomēr gribētu sev.

«Viņa reaģē ļoti spontāni. (..) Ja kāds pasaka kaut ko ne tā, kā viņai patīk, Helēna aizsvilstas. (..) Man drusku žēl, ka nespēju tāda būt dzīvē, jo ar tādiem cilvēkiem ir viegli. Viņš uzšvirkst kā petarde un pasaka visu, ko domā. Nevis kā es, kas tikai nodomā pie sevis un saprot, ka nav tiesību nevienam uzbāzties ar savu patiesību,» par lomu stāsta aktrise.

Šā gada sākumā tika paziņots, ka «UgunsGrēka» raidīšana tiks pārtraukta. Tuvojoties 17. sezonas izskaņai, Daudziņai piezagusies nostalģija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu