Pirmizrāde «National Geographic» seriālam «Ģēnijs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No šodienas televīzijas kanālā National Geographic būs skatāms dokumentālais seriāls «Ģēnijs» par slaveno zinātnieku Albertu Einšteinu.

Seriāls «Ģēnijs» («Genius») stāstīs par to, kā Einšteins dzīves sākumā nespēja iegūt skolotāja darbu vai doktora grādu, taču vēlāk guva slavu ar relativitātes teorijas izveidi. Katra sērija stāstīs gan par Einšteina zinātniskajiem sasniegumiem, gan sarežģītajām attiecībām.

Zinātnieku jaunības gados atveidos Džonijs Flinns, bet vēlākajos dzīves posmos - ar «Oskaru» apbalvotais austrāliešu aktieris Džefrijs Rašs («Iemīlējies Šekspīrs», «Karaļa runa», «Karību jūras pirāti»).

«Ģēnijs» ir pirmais «National Geographic» seriāls ar iepriekš sarakstītu scenāriju, un tas ir balstīts uz slavenā zinātnieka biogrāfiju «Einšteins. Viņa dzīve un Visums» («Einstein: His Life and Universe»), kuru sarakstīja Valters Izaksons.

Seriālu producējuši «Oskara» balvas ieguvēji Rons Hovards («Brīnišķīgais prāts», «Apollo 13», «Marss», «Vecāki», «Sacīkste») un Braiens Greizers («Brīnišķīgais prāts», «Marss», «24», «Amerikāņu gangsteris»).

Pirmā no desmit seriāla Ģēnijs epizodēm kanālā National Geographic būs skatāma svētdien, 30.aprīlī plkst. 22:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu