Svaigs izmeklēšanas seriāls par visprogresīvākajām tehnoloģijām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojoties vasarai, notikumi TV3 kļūst aizvien aizraujošāki. No 22.maija pirmdienu vakaros tikko pasaules pirmizrādi piedzīvojis izmeklēšanas seriāls APB – sarežģīti uzdevumi, kurus atrisināt palīdzēs jaunākās tehnoloģijas. Īsts kārums gan detektīvu, gan tehnoloģiju cienītājiem!

Seriāla nosaukums APB ir saīsinājums no policijas dispečeru rīkojuma termina «All-Points Bulletin», pēc kura tālāk tiek sniegta informācija ar aizdomās turamā aprakstu un to nekavējoties jādodas meklēt, jāneitralizē.

Iedvesma seriāla izveidei gūta no Deivida Amsdena (David Amsden) 2015.gadā publicētā raksta Kurš īsti pārvalda Ņūorleānas ielas? (Who Runs the Streets of New Orleans?) izdevumā New York Times Magazine. Šajā rakstā D.Amsdens detalizēti aprakstījis kādā franču kvartālā strādājošo privāto policijas vienību, ko izveidojis turīgs uzņēmējs, lai šādā veidā efektīvāk cīnītos ar augsto noziedzības līmeni rajonā un padarītu drošāku arī pilsētu kopumā.

Šis stāsts pārnests uz Čikāgu, kur pēc kļūšanas par aculiecinieku sava drauga noslepkavošanai laupīšanas laikā miljardieris Gideons Rīvs (Gideon Reeves) nolemj iegādāties 13. policijas iecirkni, īpaši apmācīt tā darbiniekus un nodrošināt tos ar vismodernākajām ierīcēm un iekārtām, tādējādi beidzot izveidojot reālu un konkurētspējīgu pretspēku noziedzīgajām aprindām. Gideons ir pārliecināts - policijas darbs nav raķešu zinātne. Tas ir vēl grūtāks.

Lai arī katra seriāla epizode ir pārbagāta ar visdažādākajiem tehniskajiem risinājumiem, tā veidotāji centušies APB uzturēt pēc iespējas daudz realitātes sajūtas – vairums attēloto ierīču patiešām ir reāli pieejamas, tikai to cena ir pārāk augsta, lai to spētu atļauties kurš katrs policijas spēks.

Kā atklāj seriāla galvenās lomas atveidotājs Džastins Kirks (Justin Kirk), Gideona Rīvsa tēls veidots, apvienojot labākās īpašības no Dzelzs vīra Tonija Stārka tēla, Dienvidāfrikā dzimušā uzņēmēja, inženiera un izgudrotāja Elona Rīvsa Muska (Elon Reeve Musk) un amerikāņu uzņēmēja, kompānijas Microsoft dibinātāja Bila Geitsa.

Šā gada februārī pasaules pirmizrādi piedzīvojušā seriāla scenārija autors Deivids Slaks (David Slack) var lepoties ar lielu pieredzi – viņš rakstījis scenāriju vai producējis arī tādus skatītājiem pazīstamus TV seriālus kā Likums un kārtība (Law & Order), Melu teorija (Lie To Me), Slepenā dzīve (In Plain Sight), animēto seriālu Džekija Čana piedzīvojumi (Jackie Chan Adventures) un citus.

Skatieties tikko pasaules pirmizrādi piedzīvojušo progresīvo seriālu APB no 22.maija katru pirmdienu plkst. 22:00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu