«Pieci.lv» radošā komanda neziņā par radio nākotni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Latvijas Radio (LR) valdes locekles Sigitas Roķes priekšlikums Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pārveidot LR5 («Pieci.lv») programmu par tikai latviešu mūzikas radio tās veidotājiem bija negaidīts un pārsteidzošs, atzina «Pieci.lv» satura galvenā redaktore Anna Platpire.

Platpire norādīja, ka «Pieci.lv» programmas veidotājiem nebija nojausmas par šādu priekšlikumu. Platpire gan atteicās situāciju plašāk komentēt, jo patlaban tiek gaidīts, kāda būs tālākā rīcība no LR valdes puses.

Līdzīgu viedokli pauda «Pieci.lv» ētera personība Toms Grēviņs, norādot, ka pašlaik situācijā ir daudz nezināmo faktoru, kas liedz izteikt plašākus komentārus. Tomēr arī viņš uzsvēra, ka darbiniekiem Roķes priekšlikumu bija pārsteidzoši dzirdēt.

Savukārt «Pieci.lv» raidījumu vadītājs Artis Volfs atteicās komentēt radušos situāciju, norādot, ka jautājums par radio programmas pārveidošanu ir jārisina «Pieci.lv» satura galvenajai redaktorei un LR valdei.

Radio "pieci.lv" kolektīvs atzīmē radio 2 gadu jubileju
Radio "pieci.lv" kolektīvs atzīmē radio 2 gadu jubileju Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Ceturtdien pēc NEPLP locekļa Ivara Āboliņa paziņojuma par «Pieci.lv» programmas konceptuālo maiņu vairāki sociālā tīkla «Twitter» lietotāji pauda neizpratni par šādu lēmumu. Daļa apšaubīja, ka ir pietiekami daudz jauniešus saistoša latviešu mūzikas satura, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu «Pieci.lv» programmu, kā arī norādīja, ka lēmums iespējams pieņemts par labu tādiem komercradio kā «European Hit Radio», samazinot «Pieci.lv» konkurētspēju. Turpretī citi prātoja, kādēļ latviešu mūzikas popularizēšanas mērķim netiek pielāgots LR2 programmas saturs.

Kā ziņots, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem ceturtdien paziņoja, ka LR valdes locekle Sigita Roķe piedāvājusi mainīt radiostacijas LR («Pieci.lv») un LR3 «Klasika» programmu konceptus.

Viņš norādīja, ka Roķe padomei iesniegusi kopumā četrus LR turpmākās attīstības redzējuma variantus, tostarp viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu «Klasika» kā kultūrai veltītu radio kanālu, savukārt «Pieci.lv» padarīt par Latvijas populārās mūzikas kanālu.

«Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu,» pauda NEPLP pārstāvis.

Viņš atzina, ka šie priekšlikumi sakrīt ar pašreizējo NEPLP redzējumu un par tiem plānots diskutēt gan LR, gan padomes ietvaros, uzsverot, ka padomei ir jāmaina sabiedriskais pasūtījums attiecībā uz «Pieci.lv».

Arī NEPLP padomes loceklis Patriks Grīva atzīmēja, ka, ņemot vērā pašreizējo situāciju radio tirgū, ir nepieciešams pārveidot «Pieci.lv» par latviešu mūzikas kanālu, jo Latvijas lielākajās radiostacijās pārsvarā ir dzirdama ārzemju mūzika, savukārt latviešu mūzika, pēc viņa teiktā, skan epizodiski. «Šobrīd ir [pagājuši] jau trīs gadi, kopš šī radio stacija ir strādājusi - radio tirgū tas ir pietiekams laiks, lai vērtētu formāta attīstības iespējas un [vērtētu] rezultātu auditorijas sasniedzamībā,» viņš teica.

Grīva arī atzina, ka «Pieci.lv» pašreizējais formāts nav konkurētspējīgs ar Latvijas vadošajām popmūzikas radiostacijām, līdz ar to, viņaprāt, radiostacijas formāta maiņa ir lieliska iespēja radīt radio kanālu, kurā skan tikai latviešu mūzika. «Latviešu mūzikai ir jāskan vienā konkrētā kanālā, jo, pretēji tam, ka mums ir daudz ārzemju mūzikas staciju, šo [latviešu mūzikai veltīto] kanālu īpatsvars radio ir neliels,» skaidroja NEPLP pārstāvis.

Taujāts, vai jau no LR kanāliem tikai latviešu mūzikai veltīts nav arī LR2, Grīva atbildēja apstiprinoši, norādot, ka LR2 auditorija ir vecumā no 30 gadiem, turpretī «Pieci.lv» auditorija ir jaunieši un viņiem nav konkrēta kanāla, kurā tiktu pārraidīta tikai latviešu mūzika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu