Ko Krivāns iesāks bez «Ugunsgrēka» un Mieriņa?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautā iemīļotais seriāls «Ugunsgrēks» pēc 11 gadu kopdzīves ar TV skatītājiem Latvijā un ne tikai, šogad noslēdza savu pēdējos sezonu. Ko tagad iesāks seriāla aktieri, īpaši gados vecākie, kuriem šī loma bija stabils darbs, ar ko rēķināties? Leons Krivāns seriālā Miervalža jeb Mieriņa lomā filmējies jau kopš pirmās sērijas, kad vēl seriāls saucies «Neprāta cena». Aktierim drīzumā apritēs 80 gadu!

«Labs ir viss, kas labi beidzas, taču Leonam bez seriāla būs grūti. Viņš ir darbaholiķis, un viņam šī visa ļoti pietrūks,» skumji intervijā «Privātā Dzīve» secina aktiera sieva Guna. «Tāpēc man gribas cerēt un novēlēt, lai Leonam drīz atkal būtu kāds darbiņš.

Es zinu, cik ļoti viņš vēlas strādāt, cik viņam tas ir vajadzīgs.

Teātris un kino viņu dara laimīgu,» saka viņa. «Savukārt es Leonam vienmēr esmu gatava piestrādāt par šoferi, jo viņš ne vienmēr uz filmēšanām grib pats braukt pie stūres,» Guna pasmaida.

«Šo darbu darīju ar lielu prieku un mīlestību. Man nekad nav bijušas varoņu lomas - ne kino, ne teātrī. Biežāk - epizodiskas. Tomēr neesmu tās noniecinājis. Šajās lomās ir savs knifs: katru mazo iznācienu un īso tekstu jāprot nospēlēt tā, lai paliktu skatītāju atmiņā,» viņš atzīst. «Varbūt tas skanēs iedomīgi, taču man šķiet, ka Leons savu darbu darīja ļoti labi,» piebilst Guna. «Mana sieva ir diezgan stingra kritiķe,» neslēpj Leons.

«Atvadīšanās no seriāla ir mazliet skumja, jo sevi uzskatu par televīzijas aktieri. Man ir bijušas brīnišķīgas iespējas - Frīdis filmā «Kapteiņa Enriko pulkstenis», Žanis seriālā «Sirdsmīļā Monika», tagad arī Mieriņš,» uzskaita aktieris. Leons klusībā cer, ka viņam atradīsies kāda loma citos projektos, taču neslēpj: «Aktiera profesija ir nežēlīga - tev var būt padomā daudz kas, taču plānu realizācija ne vienmēr atkarīga no tevis. Toties aktieris ir atkarīgs no skatuves. Kad spēlēju, aizmirstas visas kaites un nelaimes.» Lai gan nākamgad viņš svinēs jau savu 80. jubileju, filmēšanas laukumā vēl aizvien esot gatavs iemācīties un izmēģināt ko jaunu. «Arī lomu teksti man paši iesēžas galvā, jo smadzenes trenētas visu mūžu,» lepojas Leons.

Pilnu interviju lasi šīs nedēļas izdevumā «Privātā Dzīve»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu