Žagars: mani ārējie dotumi vienmēr atbilduši mīlnieka tipāžam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pirms 16 gadiem tika uzņemts leģendārais pašmāju seriāls «Saldā indes garša». Kā uz šo laiku atskatās Indriķa lomas atveidotājs, Cēsu mākslas festivāla direktors un aktieris Juris Žagars?

Pagājuši 16 gadi, kopš uzņēma seriālu. Kādas ir atmiņas par tā filmēšanas laiku? «Vislabākās. Kad filmēja, neviens negaidīja, ka tam būs tik lieli panākumi. Toreiz bija ārkārtīgi liels entuziasms, un uzskatu, ka viens no panākumiem bija ārkārtīgi profesionāls, rūpīgs scenārista un arī režisores Intas Gorodeckas darbs. Inta strādāja lieliski, ārkārtīgi skrupulozi, nepieļāva kļūdas, neļāva mums halturēt. Katru sēriju uzņēma kā filmu, tāpēc ari tāds rezultāts,» tā laika darbu intervijā «Rīgas Viļņi» vērtē aktieris. «No savas pieredzes varu teikt, ka viens no maniem atklājumiem aktiera darbā, strādājot pie šāda rakstura lomām, ir tas, ka ķīmijai aktieru vidū jābūt tikai kadrā vai uz skatuves. Tai nav jārodas ārpus filmēšanas laukuma vai teātra. Seriālā man tā bija ar abām aktrisēm -gan ar Natāliju Grebņevu, gan Aurēliju Anužīti. Mums bija tā saucamā jūtu ķīmija kadrā, bet ārpus - koleģiālas attiecības. Šajā filmā vajadzēja labā nozīmē erotisku spriedzi starp partneriem, un tā bija ekrānā.»

Līdzīgas mīlētāju lomas Žagaram bijušas arī citās filmās. «Kino vai šāda tipa seriāls ekspluatē aktiera ārējos dotumus, tam tā ir jābūt. Ekrānam tas ir ārkārtīgi svarīgi, un mani ārējie dotumi vienmēr atbildusi mīlētāja tipāžam. Tāpēc loģiski, ka tiku ekspluatēts un daudz esmu spēlējis tā sauktos mīlētājus,» intervijā žurnālā «Rīgas Viļņi» atzīst Žagars.

Vairāk lasi intervijā «Rīgas Viļņi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu