Gleznainiem skatiem piesātināts britu komēdijseriāls par doktoru Mārtinu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kas var būt labāks par vieglu un nesteidzīgu vakaru pēc grūtas darba dienas? Jau no 2. augusta ik trešdienas vakaru plkst. 21:25 kanāls LNT skatītājus aizvedīs uz skaisto Anglijas dienviddaļā esošo ostas ciematu, ko apskalo Ķeltu jūra un no kura paveras gleznaini un ikviena acij tīkami skati! Ciematā risināsies doktora Mārtina un vietējo cilvēku savstarpējās attiecības, kas nevedīsies tik viegli sociālo prasmju trūkuma dēļ, bet noteikti ikvienā no mums laiku pa laikam raisīs platu smaidu!

Pilsētas Veibridžas tuvumā atrodas ostas ciemats, ko apskalo Ķeltu jūra, un tajā dzīvo zvejnieki un rūpnīcu strādnieki, un tas tiek uzskatīts par komēdijseriāla Doktors Mārtins mājām.

Komēdijseriāls veidots, balstoties uz 2000. gada filmu Saving Grace, kurā aktieris Mārtins Klūns (Martin Clune) atveidoja doktoru Bamfordu, un tā pārtapusi komēdijseriālā, kurā nu aktieris spēlē doktoru Mārtinu Elingamu. Uz sevi vērsts, neiecietīgs un rupjš – tā tiek raksturots vienīgais pilsētas iedzīvotājiem pieejamais ārsts doktors Mārtins, kura apvainojošie komentāri un formalitāte ir aizvainojoša, un ne velti par viņu sūkstās vietējie. Mārtinu nekad neieraudzīsiet citā apģērbā kā tikai uzvalkā ar sarkanu kaklasaiti, un to viņš neiemainīs ne pret ko citu pat tad, ja aiz loga būs visšausmīgākie laikapstākļi. Lai arī galvenais varonis nav nekāds zelta gabals, viņa īpašības un rīcību padara vieglu un skatītājiem nesarežģītu tas, ka sižetisko līniju caurvij britu humors.

Drīz vien vietējie iedzīvotāji atklāj, ka Mārtinam ir hemofobija (bailes no asinīm), bet, neraugoties uz to, viņš turpina darbu, jo ir vienīgais diagnostikas speciālists visā pilsētā. Efektīvi reaģējot uz dažādām ārkārtas situācijām, Mārtins pamazām iegūst kaimiņu cieņu. Emocionālu atbalstu sniegt ieradusies Mārtina krustmāte Džoana, kura neilgi pēc tam piedzīvo sirdslēkmi.

Doktora Mārtina cieto dabu mīkstinās satiktā pamatskolas skolotāja Luīza Glāsona, pret kuru viņam radīsies romantiskas jūtas, kas vēlāk pāraugs mīlestībā. Varoņu tēlos iejutīsies un otrpus ekrāniem būs dzirdamas skatītājiem ļoti pazīstamas balsis, tos latviski ieskaņojis saderīgs pāris – Juris Kalniņš un Katrīne Pasternaka.

Producente – Klūna sieva

Komēdijseriāla producente Filipa Breitvaita (Philip Braithwaite) ir aktiera Klūna sieva. Un Klūns ir 50. gadu slavenā Šekspīra lomas atveidotāja Aleksa Klūna dēls, kurš gājis tēva pēdās, kļūstot par aktieri. Klūns pabeidzis prestižu Londonas aktieru skolu, kā arī debitējis virknē seriālu, kuros ieņem pirmā plāna lomas – Doctor Who, No Place Like Home, Gone to the Dogs, William and Mary, Reggie Perrin, Artur&George un citos.

Izbaudiet komēdijseriālu «Doktors Mārtins» jau no 2. augusta trešdienās plkst. 21:25 LNT!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu