Skatītājiem piedāvās jaunu detektīvseriālu - «Grāntčestera»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No svētdienas, 3.septembra, Latvijas Televīzija saviem skatītājiem piedāvās jaunu detektīvseriālu «Grāntčestera». To LTV1 ēterā varēs vērot svētdienu pēcpusdienās plkst.17.00.

Detektīvseriāla darbība norisinās 1950. gados Grāntčesterā. Paralēli darbam anglikāņu baznīcā vikārs Sidnijs Čeimberss sāk izmeklēt tuvējā apkārtnē notikušas slepkavības. Nevilšus vietējais inspektors iegūst izveicīgu «kolēģi» garīdznieka veidolā.

Pirmajā sērijā būs redzama iejūtīgā bēru runa, ar ko vikārs Sidnijs Čeimberss pēdējā gaitā izvada kādu pašnāvnieku. Tā veicina gan aizgājēja sievas, gan mīļākās uzticēšanos jaunajam garīdzniekam. Drīz viņš gūst pārliecību, ka nelaiķis nav pats sev atņēmis dzīvību. Uz nīgrā un darbā pārslogotā inspektora Džordija Kītingsa palīdzību cerēt šķiet veltīgi, un Sidnijs sāk meklēt slepkavu pats.

Tikmēr otrajā sērijā Sidnijs negribīgi dosies uz Amandas saderināšanās vakariņām. Svinību laikā pazūd Amandas gredzens, un visas aizdomas krīt uz Sidnija māsas Dženiferas jauno draugu Džoniju. Nākamajā rītā atklājas, ka mīklainos apstākļos bojā gājusi kāda no svētku viešņām. Divi noziegumi vienā vakarā un vienā draugu lokā.

Foto: publicitātes

Seriālu sāka filmēt 2014.gadā Lielbritānijā, un līdz 2017.gada maijam tam kopumā ir bijušas 19 sērijas trīs sezonās. Seriāls dažādās populārās interneta vietnēs kopumā saņēmis pozitīvas kritiķu atsauksmes.

To režisējis Harijs Bredbīrs, bet lomās ir Džeimss Nortons, Robsons Grīns un citi.

S. Čeimbersa lomā spēlējošais Dž.Nortons ir tikai 32 gadus vecs britu aktieris, kuram šis ir pirmais seriāls galvenajā lomā, lai gan viņš savas karjeras laikā Lielbritānijā jau bijis izvirzīts apbalvojumiem dažādos seriālos kā otrā plāna aktieris.

Aktiera darbību jau varēja iepriekš vērot biogrāfiskā daudzsēriju drāmā «Karš un miers», ko pārraidīja Latvijas Televīzija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu