Šova «X Faktors» starts! Kolorīti dalībnieki, satraukums un arī... asaras

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

3. septembra vakarā pirmo reizi TV3 ekrānos bija baudāms Latvijā veidotais jaunais dziedošo talantu šovs «X Faktors». Pēc krēslu izaicinājumiem uz nākamo kārtu – fināla sērijām, kas tiks pārraidītas tiešraidē, nokļūs 12 pretendenti. Tostarp populārā mūziķa Jāņa Jubalta meita Helēna, dziedošais frizieris Gints, «Okartes» dalībniece Anete, atraktīvā pavāre, tautumeitas u.c.

Satraukums, asaras un prieks – tas viss pārņēma šova pretendentus, kuri bija ieradušies no visdažādākajām Latvijas pusēm, lai piepildītu sapni par muzikālo karjeru. Kādam no viņiem pirmā reize žūrijas priekšā bija veiksmīga, kādam ne tik ļoti. Taču arī žūrijas darbs nav no vieglākajiem – saskatīt un radīt jaunas un uzlecošas starptautiskas zvaigznes.

Pirmajā atlašu raidījumā sevi šovam pieteica gan jau šovbiznesā pazīstamas personības, gan pavisam jaunas un vēl neredzētas. Šova skatuvi atklāja 55 gadus vecais kolorītais frizieris Gints Ristamecs no Valmieras puses, kurš apbūra ikvienu klātesošo skatītāju un žūriju ar plašo balss diapazonu, izpildot Džosa Grabana dziesmu «You raise me up». Gints no žūrijas saņēma divus pārliecinošus «jā», un ar viņu tiksimies jau nākamajā kārtā: krēslu izaicinājumā.

Tāpat šovā žūrijas locekļi pozitīvi nobalsoja par Ievu Janiševu, kura plašākam skatītāju lokam kļuva pazīstama pēc TV3 šova «Kāzu gūstā». «Kāzu gūstā» ietvaros Ieva apprecēja savas meitiņas tēvu Artūru Janiševu. Šovā nākamajā kārtā - krēslu izaicinājumos iekļuva arī plaši pazīstamās Latvijas grupas «Prāta vētra» ģitārista Jāņa Jubalta meita Helēna Jubalte, par kuru dedzīgi aizkulisēs turēja īkšķus gan tētis, gan mamma.

Vēl šovā sevi skaļi pieteica vokālā grupa «Tautumeitas», kuras dalībnieces uz skatuves kāpa skaistos etniska stila tērpos un pieskandināja visu zāli. Grupas meitenes atzina, ka viņu mērķis ir nest tautas mūziku plašāk pasaulē. No žūrijas meitenes saņēma uzslavu gan par dziedājumu, gan meiteņu dažādo raksturu, kas bija izjūtams priekšnesuma laikā.

Iespējams, skatītāji atpazina šova «Okartes skatuve» otrajā sezonā iepazīto dziedātāju Aneti Kotoviču, kura bija ļoti satraukta pirms uznāciena un aizbildinājās, ka tas izskaidrojams ar to, ka žūrijā atrodas Intars Busulis. Anetei uznāciens vainagojās ar labām atsauksmēm no žūrijas un ceļazīmi uz nākamo kārtu.

Ceļazīmi nopelnīja arī Adriana Miglāne, kura atzina, ka jau sen gaidīja «X Faktora» ierašanos Latvijā. Adriana dzied, pateicoties aizsaulē aizgājušajam tētim, jo tieši viņš iedvesmoja sākt muzikālās gaitas. Domājams, ka meitenes priekšnesuma laikā līdz pārdzīvoja ne tikai aizskatuvē stāvošie ģimenes locekļi, bet arī daudzi skatītāji pie TV ekrāniem.

Bez jau pieminētajiem priekšnesumiem bija redzami arī ļoti kolorīti uznācieni, piemēram, Anastasija Čurnasova, kura rādīja dažādus akrobātiskus trikus. Taču diemžēl žūrija nobalsoja ar «nē», kas izslēdza meitenes iespēju turpināt dalību šovā. Un tas nav viss – vēl šovakar uz skatuves kāpa pavāre, klūdziņu pīšanas skolotāja, operators, kā arī citu profesiju pārstāvji, no kuriem daļa būs redzama jau nākamajās «X Faktora» kārtās.

Kā jau iepriekš ziņots, atlašu raidījumu uzdevums ir atlasīt labākos no labākajiem pretendentiem uz nākamo kārtu – krēslu izaicinājumiem, kuros jau katram žūrijas pārstāvim tiks dots uzdevums izvēlēties sev četrus pretendentus pēc kategorijas: 16-25 gadi, 25 un vairāk gadu, kā arī vokālās grupas.

Pēc krēslu izaicinājumiem nākamajā kārtā – fināla sērijās, kas tiks pārraidītas tiešraidē, nokļūs 12 pretendenti. Žūrija sāks darbu pie pretendenta unikālā skatuves tēla radīšanas un attīstīšanas, un astoņu nedēļu garumā noritēs muzikāla cīņa par iespēju iegūt galveno balvu – 10 000 eiro! Uzvarēs tas, kurš spēs apliecināt sava talanta daudzpusību un oriģinalitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu