«Radio SWH» atsakās no tiesībām veidot multimediālās mūzikas platformu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Radio SWH» ir atteikusies no iepriekš Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLPL) konkursā iegūtajām tiesībām veidot multimediālās mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformu, pastāstīja AS «Radio SWH» komercdirektors Filips Rubenis. Viņš norādīja, ka galvenais atteikuma iemesls ir lielie autoratlīdzību maksājumi, kas trīs gadu periodā «Radio SWH» būtu jāmaksā par paredzēto audio kanālu autortiesībām.

Pēc Rubeņa teiktā, autoratlīdzības veidotu aptuveni pusi no kopējā platformai atvēlētā finansējuma apmēra, tādējādi projekta īstenošanu padarot neiespējamu.

NEPLP loceklis Patriks Grīva nevēlējās sniegt oficiālu apstiprinājumu, ka padome ir saņēmusi «Radio SWH» atteikumu īstenot projektu. Vienlaikus viņš norādīja, ka padome šo jautājumu plāno izskatīt šo ceturtdien, 14. septembrī, paredzētajā NEPLP sēdē.

Kā ziņots, NEPLP šā gada 6. jūlijā par uzvarētāju konkursā par multimediālās mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformas izveidošanu 2017. gadā atzina AS «Radio SWH».

«Radio SWH» bija vienīgais pieteikumu iesniegušais pretendents.

Konkurss tika izsludināts ar mērķi radīt un izstrādāt multimediālu mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformu, kas kalpotu par vietni Latvijas mūziķiem, klausītājiem, mūzikas industrijas profesionāļiem, izdevējiem, koncertu un festivālu organizatoriem un personām, kuras ir ieinteresētas latviešu mūzikas attīstībā.

Plānotais konkursa finansējums ir 130 000 eiro.

Multimediālajai mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformai darbība jāsāk līdz 2017. gada beigām.

NEPLP loceklis Patriks Grīva iepriekš norādīja, ka konkursā iesniegtais piedāvājums ilgtermiņā sekmēs Latvijas mūzikas vides attīstību.'

Viņš sacīja, ka vienīgā pretendenta viena no galvenajām priekšrocībām ir tā, ka multimediālās mūzikas platformas izstrādes projekta galvenais virzītājspēks ir Latvijā pazīstamais mūziķis Normunds Rutulis, kuram ir izpratne ne tikai par Latvijas mūzikas jomu, bet arī par audio kanālu veidošanu, kas mūziķim radusies ilgstoši strādājot «Radio SWH».

Tāpat Grīva minēja, ka platformā paredzēts izveidot vairākus audio kanālus, kuri aptvers dažādus Latvijas mūzikas žanrus.

NEPLP šogad 17. maijā apstiprināja konkursa nolikumu un izsludināja konkursu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem par multimediālās mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformas izveidošanu 2017. gadā. Konkursa pretendenti pieteikumus varēja iesniegt līdz 2017. gada 19. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu