Antonio Banderass atveidos Pablo Pikaso

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Populārais aktieris Antonio Banderass atveidos ģeniālo spāņu mākslinieku Pablo Pikaso «National Geographic» seriāla «Ģēnijs» otrajā sezonā. Abiem piemīt harisma, kaislīga daba un vēlme izaicināt robežas.

«Lielais vizionārs Pablo Pikaso ir celmlauzis, kura darbi ir ietekmējuši gan mākslu, gan kultūru, tādēļ tas ir perfekts stāsts «Ģēnija» otrajai sezonai. Antonio bija dabiska izvēle, jo viņš tāpat kā Pikaso dzīvē nepazīst robežas. Tas piešķir autentiskumu mūsu darbam. Banderass ir plaša diapazona aktieris, un, manuprāt, viņš lieliski atainos šā brīnišķīgā un neparastā mākslinieka dzīvi,» skaidro seriāla producents Rons Hovards.

Skatītājiem desmit sērijās būs iespēja iepazīt XX gadsimta ietekmīgākā un slavenākā mākslinieka dzīvi un darbu. Arī šoreiz seriāls būs «National Geographic» un «FOX 21 Television Studios» kopdarbs, tā producenti būs Braiens Greizers un Rons Hovards. Pirmizrāde paredzēta 2018.gadā.

Pats aktieris atzīst, ka jūt dziļu cieņu pret Pikaso, kurš ir dzimis turpat, kur Banderass, - Malagā, Spānijas dienvidos. «Šis dzīves stāsts ir tik aizraujošs! Esmu ļoti priecīgs par iespēju izstāstīt autentisku stāstu par vienu no pasaulē inovatīvākajiem gleznotājiem,» saka Banderass («Evita», «Zorro maska», «El Mariachi», «Spiegu bērni»).

Pablo Djego Hosē Fransisko de Paula Huana Nepomuseno Krispina Krispiniano Marija Remedios de la Santisima Trinidada Ruisa Pikaso jeb īsāk - Pablo Pikaso ir radījis aptuveni 50 000 dažādu darbu. Daži vispazīstamākie: glezna «Vecais ģitārists» no viņa Zilā perioda, šobrīd apskatāma Čikāgas mākslas institūtā; «Gernika», ko iedvesmoja mazas Spānijas (basku) pilsētiņas bombardēšana nacistu laikā, šobrīd atrodas Nacionālajā muzejā Karalienes Sofijas mākslas centrs (Madride); glezna «Aviņonas meitenes», kas apskatāma Modernās mākslas muzejā Ņujorkā un kuras tapšanu iedvesmoja viņa mīļākā un mūza Fernanda Olivjē.

Pikaso kaislīgā daba un nerimstošais radošais darbs bija nesaraujami saistīts ar viņa privāto dzīvi, tostarp juceklīgām laulībām, neskaitāmām attiecībām, aizvien mainīgām politiskām un personiskām aliansēm. Savas dzīves lielāko daļu mākslinieks nodzīvoja Parīzē, viņa ceļi krustojās ar Koko Šaneli, Henriju Matisu, Marku Šagālu, Ģertrūdi Šteinu, Džordžu Brako un Žanu Kokto.

«Sākot ar meksikāņu revolucionāru Pančo Vilju līdz pat Ernesto Če Gevaram - Antonio ir veiksmīga pieredze, atainojot reālus cilvēkus, pārlaicīgas ikoniskas figūras ar neparastu godīgumu un dziļumu. Tādēļ gaidu viņa interpretāciju par Pikaso un viņa māksliniecisko diženumu,» piebilst Greizers.

Līdzīgi kā seriāla «Ģēnijs» pirmās sezonas varonis, ekscentriskais fiziķis un relativitātes teorijas izgudrotājs Alberts Einšteins, arī Pikaso attēloja pasauli pilnīgi jaunā un neparastā veidā, cenšoties tā nemitīgi pārskatot sabiedrības priekšstatus par mākslu un pārbīdot mākslinieciskās izteiksmes robežas.

«National Geographic» oriģinālseriāla «Ģēnijs» pirmā sezona ieguvusi desmit «Emmy» nominācijas. Tas bija visvairāk skatītais «National Geographic» seriāls, kuru visā pasaulē noskatījušies 45 miljoniem cilvēku.

«Mūs saviļņo skatītāju un kritiķu atzinība, tādēļ esam priecīgi par iespēju turpināt darbu. Pikaso darbi vairāk nekā jebkura cita viņa laikabiedra radītais ietekmēja moderno laiku un definēja jaunās kultūras normas. Tādēļ ar prieku pētām viņa dzīvi un darbu,» atzīst «National Geographic Global Networks» valdes priekšsēdētāja Kortnija Monro.

«National Geographic» (NG) ir pieejams 440 miljoniem mājsaimniecību 171 pasaules valstī 45 valodās. NG kopā ar «Nat Geo WILD», «Nat Geo People» un «Nat Geo MUNDO» veido kanālu grupu «The National Geographic» - tie ir daļa no «National Geographic Partners», kas ir kopuzņēmums starp «21st Century Fox» un «National Geographic Society». Sociālās saziņas vietnē «Facebook» vien NG ir vairāk nekā 55 miljoni sociālo mediju fanu. Latvijā NG ar subtitriem latviešu un krievu valodā ir pieejams «Lattelecom», «Baltcom», «Izzi», «Livas», «Latnet TV», «SkaTVis» un «Mits LV» digitālās televīzijas abonentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu