VFS Films eksportē uz Ķīnu savu autorraidījumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau no 14. septembra ceturtdienu vakaros plkst. 21.15 Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā varēs vērot jauno autorraidījumu «Ziemeļu puse. Ķīna», kuru vēlāk rudenī izrādīs arī Ķīnas lielākajā online platformā Tencent ar daudzmiljonu auditoriju.

Raidījumu veido producentu grupa «VFS films», režisors Uģis Olte un pazīstamais ētera personību tandēms Gustavs Terzens un Marta Selecka, kuri savulaik kopā strādājuši TV projektos TE!, DZINTARA PUSE, Ziemeļu puse un KARALISTE. Šajā projektā viņiem pievienosies arī Ķīnas mediju telpā strādājošā latviete Anželika Liu, kura līdzēs saprast atšķirīgo Ķīnā un izcelt tuvo un pazīstamo Latvijā. Ieskats jaunajā raidījumā «Ziemeļu puse».

Ziemelu puse I ĶĪNA ___ pašreklāma from VFS FILMS on Vimeo.

Katrs jaunā cikla raidījums ietvers divus stāstus - vienu par Ķīnu, otru par Latviju. Sezonas pirmais raidījums būs veltīts ķīniešu ģimenes tradicionālajai dzīves telpai un Pekinas senajiem dzīvojamajiem rajoniem – hutoniem. Apceļojot Ziemeļlatgali kopā ar sociālantropologu Robertu Ķīli, tiks raisīta diskusija par sadzīves šaurību lielpilsētās un tukšajiem ciemiem Latvijā.

Šis ir pirmais šāda mēroga mediju sadarbības projekts, kad Latvijā izveidots raidījumu cikls tiks izrādīts tik plašai auditorijai ārzemēs. Tas tapis sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Eiropas Komisijas informatīvo kampaņu «InvestEU», Latvijas Televīziju, Latvijas valsts mežiem un kompāniju SONKEIGO, piedaloties Ķīnas producentu apvienībai Guanke Media.

Producentu grupas «VFS films» sadarbība ar Ķīnas televīziju sākās šā gada pavasarī, pēc tam kad «TJTV World» kanālā ar panākumiem tika demonstrēts dokumentālais seriāls «Dzintara puse», kas 12 sērijās stāsta par seno dzintara ceļu no Baltijas jūras līdz Indijai:

PLANET AMBER _ CH VERSION _ TRAILER from VFS FILMS on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu