Visjaunākais Rīgas teātris ielūdz jūs uz izrādi «Endijs V.»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Visjaunākais Rīgas teātris ielūdz jūs uz izrādi «Endijs V.» 7. oktobrī plkst. 19:00 Šarlotes ielā 18 a, One One Underground telpā.

Ar Kristīnes Vītolas izrādi «Endijs V.» 7. oktobrī plkst. 19.00 Visjaunākais Rīgas teātris sāk savu darbību rudens sezonā. Šīs un arī turpmākās teātra izrādes notiks One One Underground telpās, Šarlotes ielā 18a (ieeja arī no Briāna ielas 9)*.

Izrāde «Endijs V.» tapa šā gada vasarā MVT Vasaras mājas izstāžu un pasākumu cikla «Andris Grinbergs. Ārup» ietvaros, atsaucoties uz režisores Kristīnes Vītolas 2014. gada izrādi «Endij Vorhol, tas tu?» (producents Pigeon Bridge). Izrāde «Endijs V.» tika izrādīta MVT Vasaras mājas pagalmā – bijušajā skaņuplašu fabrikas «Melodija» vietā, 20. jūlijā. Šobrīd brīvdabas izrāde ir pārveidota un pielāgota telpai un atklās VRT izrāžu un pasākumu rudens ciklu.

Izrāde «Endijs V.» ir veidota no ainām, kuras atrastas, iedvesmojoties no Endija Vorhola laika un personības, 20.gs. mākslas notikumiem un mūsdienu laikmetīgās mākslas kopumā. Katru reizi, mainot savu spēles vietu, izrāde «Endijs V.» mainās un transformējas, pielāgojoties un iedvesmojoties no atrašanās vietas un tās atmosfēras. Tā ir veidota kompozīcijas vārdā, biogrāfiskas ziņas un iespaidus atstājot tikai kā iemeslu.

Foto: publicitātes

Izrādes «Endijs V.» centrā ir filosofiskā tukšuma jautājums. Vorhols ļoti asprātīgi un pārsteidzoši vienkārši, pa postmoderniem un laikmetīgiem ceļiem, nonāk, piemēram, lielveikalā un piedāvā cilvēkiem pastāvēt un paskatīties uz tik ļoti dažādajām un arī tik ļoti atkārtojumā vienādajām precēm.

  • režija - Kristīne Vītola
  • lomās: Andy Strods, Jana Čivžele, Dēzija Kalniņa, Iveta Pole, Late Triangle, Labais Dāma, Andrejs Gradinārovs, Abdul Sattar Edhi
  • grims&mati - Kristians Aglonietis
  • mūzika - Mr.Myster

Biļetes nopērkamas bestest.bandcamp.com vai pie ieejas pirms izrādes.

* Mākslinieks Gints Gabrāns, turpinot paplašināt realitāti, ir holoportējis Visjaunāko Rīgas teātri. Teātra aktieru ieskenētos tēlus katram ir iespēja apskatīt savās viedierīcēs ar mākslinieka izveidotās SAN.app aplikācijas starpniecību pie teātra izrāžu norises vietas, kluba One One Šarlotes ielā 18 a, un Briāna ielā 9.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu