Iemīļotais bērnu raidījums «Kas te? Es te!» svinēs 10 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdiena, 20.oktobris, ir īpaša diena Latvijas Televīzijas iemīļotajam bērnu raidījumam «Kas te? Es te!» - tas svinēs savu 10 gadu jubileju. Gatavojoties īpašajam notikumam, Latvijas Televīzija aicina savus mazos skatītājus sūtīt apsveikumus raidījumam un tā varoņiem.

Darbi jāsūta uz Latvijas Televīziju, Zaķusalas krastmalā 33, Rīgā, pasta indekss - LV1050.

Izstāde būs brīvi apskatāma jebkuram interesantam no 18.oktobra LTV ēkas vestibilā.

Oktobra mēneša raidījumos četri draugi vēl pagūs aizlidot uz Ķīnu un veikt svarīgu novērojumu, bet svētku mēnesī novembrī notiks akcija «Staro kaste», un Lupe ceps svētku torti ar 99 dzērvenēm. Vēl šogad mazos skatītājus raidījuma sērijās gaida pārsteidzošie burbuļi, akmens laikmets, «Big Varis» un Jaungada kapteinis.

Tas viss vērojams raidījuma jaunajā sezonā brīvdienu rītos plkst.9.00 LTV1 ēterā.

Taču, raidījuma vēsture ir daudz bagātāka - tas kādu laiku bija vienīgais oriģinālais raidījums pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem Latvijā, tam LTV1 ēterā bijušas vairāk nekā 500 sērijas, tas iemantojis stabilu un uzticamu skatītāju loku, kuri atkal gaida satikšanos ar saviem varoņiem.

Jāatzīmē, ka raidījumam piešķirta balva par 2007./2008. gada sezonas labāko debiju Latvijas Televīzijā, raidījuma popularitāti vairo skaņdarbs «Kas te? Es te!», ko radījusi grupa «Hospitāļu iela». Tērpus raidījumam veidojusi kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, kas radījusi tērpus vairākām krāšņām bērnu izrādēm. Tikmēr pats raidījuma nosaukums «Kas te? Es te!» tapis kā vārdu spēle, atzīst idejas autore un LTV Raidījumu daļas Izglītojošo un bērnu raidījumu redakcijas izpildproducente Irēne Grūzīte.

«Patiess gandarījums, ka raidījums 10 gadu garumā daudziem mazajiem skatītājiem kļuvis par neatņemamu un iemīļotu brīvdienu rītu sastāvdaļu, lai kopā ar Pukšu, Lupi, Konstantīnu un Vari priecātos, izglītotos, eksperimentētu, zīmētu, klausītos stāstus un leģendas. Arī piedzīvojumu aizvadītajā laikā nav trūcis, ir bijuši pat gadījumi, kad nācās filmēties «Panorāmas» studijā. Viens no mūsu pamatiem ir tas, ka nekad mākslīgi neesam centušies būt skaisti un ideāli - visu notikumu pamatā ir prasme sadzīvot. Esam vienkārši un sirsnīgi. Desmit gadu jubileja ir nozīmīga visiem raidījuma tapšanā iesaistītajiem. Viss pozitīvais iespējams, esot kopā ar spēcīgu, radošu, uzticamu un strādāt gribošu komandu,» atzīst I. Grūzīte.

Kas tad ir «Kas te? Es te» varoņi:

PLASTMASAS KARAVĪRS PUKŠS (JĀNIS APEINIS)

Sabiedrības pētnieks un ceļotājs, kas pieredzējis dažādas tautas un kultūras, zina bezgalīgi daudz stāstu un leģendu. Viņam uz muguras ir pielīmēts plastmasas automāts, kuram nograuzts gals (no turienes arī cēlies viņa vārds). Viņa istabā viss liecina par ceļojumiem - viņš guļ šūpuļtīklā un istabā ir liela ceļojumu lāde, kurā glabājas pilnīgi viss dzīvei nepieciešamais, kā arī milzīgs globuss, lai viņš varētu visiem parādīt, kur jau ir pabijis.

KOKA VĪRIŅŠ KONSTANTĪNS (DZINTARS KRŪMIŅŠ)

Nedaudz panaivs, taču draudzīgs dabas pētnieks. Viņš zina pilnīgi visu par dabu un dzīvniekiem, jo ir audzis ziedu un dzīvnieku pilnā pļavā. Konstantīns rūpējas par saviem augiem, kuriem ir doti arī vārdi, kā piemēram, Penelope. Viņa istabā ir arī akvārijs ar zivtiņām, tāpēc savu zivtiņu viņam uzticēs pat kāds no mūsu olimpiešiem. Pavasaros Konstantīns mēdz arī «uzziedēt».

DRĀŠU VĪRIŅŠ VARIS (ENRIKO AVOTS)

Apkārtējās pasaules likumu pētnieks ar tīri praktisku pieeju lietām. Viņš zina, kā no jebkā var uzbūvēt jebko. Lai veiktu savus eksperimentus, Varis ir uzbūvējis teleportu uz balto laboratoriju, kur ik nedēļu strādā kopā ar palīgu Dāvi un zinātnieku Tomu.

LUPATU LELLE LUPE (LĪGA ZEĻĢE)

Impulsīva māksliniece, kas nebaidās izpaust savas emocijas. Puķu meitene. Viņai ir pārgalvīgas idejas, kuras ne vienmēr visi atbalsta, taču viņa prot panākt savu. Dažkārt par viņas uzmanību cīnās Varis, Konstantīns un Pukšs, bet Lupe prot sadzīvot ar visiem, cienājot ar tēju un maizītēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu