LTV1 ēterā «Džihāda bērni»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrdien, 17. oktobrī, plkst.22.05 LTV1 ēterā pirmizrādi piedzīvos šogad Francijā tapusī dokumentālā filma «Džihāda bērni».

Kamēr Irākas un Sīrijas teritorijās joprojām valda stingrie islāma likumi, islāma teroristu ģimenēs gan pašu valstīs, gan ārpus tām – Francijā un visā Eiropā – dzimst tūkstošiem bērnu. Kas notiks ar šiem jaunajiem cilvēkiem ? Vai viņi pārņems ģimenes tradīcijas un kļūs par nākamo teroristu paaudzi, vēstot nemierus visā pasaulē vēl desmitiem gadu tālā nākotnē, liekot baidīties Eiropas metropoļu iedzīvotājiem – gan par savu drošību uz ielām un sabiedriskās vietās, izklaižu centros, pat savās mājās? - par to visu stāsta dokumentālās filmas sižets.

Daudzi bērni pat ir bez savas nacionālās piederības un pases, faktiski – viņi ir, bet viņu nav. Liela daļa no viņiem tomēr ir nākuši no Francijas.

Dokumentāla filma pēta Eiropas ekspertu iespējamos risinājumus, kā palīdzēt atrisināt šo situāciju, lai veicinātu mieru un saprastu, kā parūpēties par šiem bērniem, kuru ģimenes bieži tiek nogalinātas terorisma aktos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu