LTV skatītājiem piedāvās «Sirmais. Kulta ēdieni» jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No ceturtdienas, 26. oktobra, plkst.21.15 Latvijas Televīzija saviem skatītājiem piedāvās iemīļotā raidījuma «Sirmais. Kulta ēdieni» jauno sezonu, kas būs jau sestā. Raidījums LTV1 ēterā būs skatāms ceturtdienu vakaros, bet jaunajā sezonā kopumā būs vērojamas septiņas sērijas.

Sestās sezonas pirmais raidījums aizvedīs mūs uz Harija Potera, Šerloka Holmsa un «Smalkā stila» zemi - Lielbritāniju. Kulta ēdiena «lomā»: Mistera Bīna iecienīto «trīsstūrmaizīšu» priekšteči - pīrāgi.

Paviesosimies pasaulē nozīmīgākajā cūkgaļas pīrāgu festivālā Anglijas vidienē, kopā ar medniekiem izbaudīsim kāzu pīrāga galveno sastāvdaļu - baložus. Uzzināsim, kur top slavenais «Stilton» siers un izveidosim dīvaināko sacepumu, kādu dzīvē nācies redzēt - «zvaigznēs lūkojošos» pīrāgu, jeb «stargazy pie». Pārsteigumu netrūks!

Foto: publicitātes

Tikmēr sestās sezonas otrais raidījums būs cieši saistīts ar Astrīdas Lindgrēnas grāmatu varoņu kulinārajām interesēm. Uzzināsim, kā cep leģendārās kanēļmaizītes, ko Karlsons un Bokas jaunkundze tik ļoti iecienījuši, un, kas jau izsenis tiek uzskatītas par Zviedrijas nacionālo ēdienu. Gluži kā Lennenbergas Emīls dosimies vēžu zvejā, un ar kārtīgu vēžu ēšanas ballīti nosvinēsim atvadas no vasaras īstenā zviedru stilā. Būs gardi, krāšņi un aizraujoši!

Turpinājumā M. Sirmais Kolumbijā «metīsies» eksotisko augļu valstībā, Šveices skaistajās ainavās baudīs siera fondī, Peru kalnos atradīs kartupeļa «vectēva» dzimtās mājas, Madagaskarā uzzinās visu par kakao un šokolādi, bet Somijā baudīs Lapzemes sieru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu