LTV1 ēterā «Deivids Atenboro un dzīvā gaisma»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

4. novembrī, plkst.16.55 LTV1 ēterā varēs noskatīties pirmizrādi - dokumentālo filmu «Deivids Atenboro un dzīvā gaisma» («Light On Earth»).

Gaismu izstarojošas dzīvās radības, radības, kuras glabā sevī gaismas resursus, lai radītu mūsos izbrīnu. Jāņtārpiņa šarmantā spīdēšana tumsā, jūra, kas vizuļo gaismā, izstarojot savdabīgu plašumu un pat ievedot citā realitātē. Miljoniem planktonu, zivju. Tas ir īsts gaismas šovs dabā!

Taču, dabas skaistumu pavisam spilgti palīdz ieraudzīt arī tas, ka tehnoloģiskie risinājumi, video un foto kameru jutība ir kļuvusi pavisam augsta, arī okeānu dzīvības izpētes laukā esam spēruši milzu soļus uz priekšu, pateicoties īpaši veidotiem robotiem-kamerām, lai uzņemtu attēlus dziļi zem ūdens.

To visu mums stāstīs un skaidros pats dabas «pavēlnieks» - britu TV personība daudzu gadu desmitu garumā - Deivids Atenboro (David Attenborough).

Filma tapusi Austrijā 2016. gadā. Režisori un scenārija autori: Mārtins Dorns, Džo Lonkreins, Pols Redišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu