«X Faktora» mīlulis ar bārdu un tuneļiem ausīs - Arturs Gruzdiņš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Publikas, skatītāju un arī žūrijas mīlulis šovā «X Faktors» Arturs Gruzdiņš atlases kārtā pieteicies viens no pēdējiem un arī tad tikai grupas «Refleksija» biedru mudināts. Pašam bijis mazliet bail, vai būs pietiekami talantīgs, bet risks ir atmaksājies. Lai arī viņš izpilda ļoti daudzveidīgu repertuāru, sirdī joprojām nozīmīgākā loma atvēlēta rokmūzikai.

Arturs Gruzdiņš kā galveno motivatoru dalībai šovā min iespēju augt, attīstīties un pārvarēt savas bailes un nedrošību, lai muzikālo latiņu varētu celt aizvien augstāk. Viņš vienlīdz labi izpilda kā melodiskas, tā arī roka dziesmas, turklāt pirmsākumos arī piedalījies hip hop projektos. Vai tas norāda uz mīļākā žanra meklējumiem? Arturs atzīst, ka vismīļākā ir un būs rokmūzika, īpaši melodiskais metāls. Taču jaunais dziedātājs uzskata, ka ir vērtīgi paplašināt muzikālo redzeslauku un darīt ko jaunu ir forši.

Šobrīd teju vai visa Artura uzmanība un laiks tiek veltīts šovam, lai varētu progresēt aizvien vairāk. Uz jautājumu, vai nākotnē plāno būt solomākslinieks, Arturs atbild noliedzoši, jo būt grupā kā vienam no jaunrades veidotājiem esot neaprakstāma sajūta. Lai arī kā solomāksliniekam apkārt ir mūziķi, sajūta, ka kopā ar grupas biedriem var radīt oriģināldziesmas, esot kas fantastisks.

Grupai «Refleksija» tikko apritēja divi gadi, un tā pārstāv alternatīvā roka žanru. Grupā solistu Arturu iespējams ieraudzīt mazliet citādu nekā šovā – daudz skarbāku un skaļāku. Viņš ar smaidu sejā atminas, ka nesen kāda sieviete uzrakstījusi, ka nekad nebūtu domājusi, ka viņa fanos par puisi ar bārdu un tuneļiem ausīs, uz ko viņš atbildējis, ka arī šāda izskata cilvēki ir tādi paši kā citi. Taču, runājot par bļaušanu dziesmās, tai allaž jābūt pamatotai un motivētai, skaidri jāzina, kāpēc tieši tagad ir jābļauj. «Tā nav vienkārša aurošana tikai tāpēc, ka varu un gribu, un sajūta uz skatuves, kad to daru, ir fantastiska,» atklāj Arturs Gruzdiņš.

Grupas dziesmās un arī hip hopa projektos, kuros piedalījies Arturs, bieži tiek aizskartas sociālas tēmas, kā dažāda veida atkarības un vardarbība, jo viņš par vienu no mūziķu nerakstītajiem likumiem uzskata arī šādu jautājumu aktualizēšanu. «Mūzikas uzdevums ir uzrunāt, iedvesmot un mainīt, tāpēc, ja kaut viens cilvēks apdomās savu dzīvi un sapratīs, ka kaut kas ir jāmaina uz labo pusi, tad uzdevums būs izpildīts,» ir pārliecināts šova dalībnieks. Bez tam rokmūzikas būtība ir protests, tāpēc dziedāt tikai par mīlestību nebūtu idejiski atbilstoši.

Šova «X Faktors» uzvarētāju uzzināsim fināla muzikālajā cīņā 3. decembrī, un Arturs Gruzdiņš uzvaru novēlētu Līgai Rīderei, jo viņa ir talantīgs, burvīgs un labs cilvēks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu