LTV dokumentālā filma par Vairu Vīķi-Freibergu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Otrdien, 28. novembrī, Latvijas Televīzija saviem skatītājiem plkst.21.15 LTV1 ēterā piedāvās pirmizrādi - dokumentālo filmu «Vienmēr prezidente». Tas ir stāsts par Valsts prezidenti (1999-2007) Vairu Vīķi-Freibergu, kura 1. decembrī svinēs savu 80. dzimšanas dienu.

«Vaira Vīķe –Freiberga ir ievērojamākā sava laika politiķe, kura ne tikai palīdzēja atgriezties Latvijai Eiropā, bet turpina iedvesmot cilvēkus arī šodien,» uzsver filmas autori. Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa prezidentes jubilejas gadā vairākkārt intervēja prezidenti un viņas laika biedrus, kā arī sekoja līdz viņas publiskajām aktivitātēm. V. Vīķes-Freibergas darba grafiks ir blīvi saplānots, un viņa turpina aktīvi tikties gan ar vietējiem iedzīvotājiem, gan līdzdarbojas virknē starptautisku organizāciju. «Prezidente arī savā 80.gadskārtā nav rāma pensionāre, kas rimti atskatās uz saviem dzīves sasniegumiem,» atzīst filmas veidotāji.

Intervijās V.Vīķe–Freiberga atklāti stāstīja par grūtākajiem lēmumiem, kādus bija jāpieņem savas prezidentūras laikā. Tāpat prezidente dalījās emocionālos stāstos par traģiskākajiem savas dzīves notikumiem, kā arī ļāva filmas autoriem būt klāt ģimenes svētkos un sarunās ar saviem līdzgaitniekiem un komandu.

«Vienmēr prezidente» ir multimediāls projekts, jo līdzās filmai virkne rakstu un videomateriālu, kas sniedz visaptverošu priekšstatu par V. Vīķes-Freibergas veikumu, būs pieejami sabiedrisko mediju portālā LSM.LV.

Filmas režisore – Kristīne Želve, redaktore – Gunta Sloga, vadošais operators – Andris Priedītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu