BBC veidos dokumentālo filmu par Vainstīna skandālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VINCE BUCCI / TT NYHETSBYRÅN

Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC pirmdien paziņoja, ka veidos dokumentālo filmu par ietekmīgā Holivudas producenta Hārvija Vainstīna seksuālās uzmākšanās skandālu.

Telekanāla «BBC Two» filmu uzņems režisore Ursula Makfērleina.

Filmā būs intervijas ar «daudzām aktrisēm, kuras bija pietiekami drosmīgas, lai izstāstītu savus stāstus», reportieriem un citiem Holivudas aizkulišu pārzinātājiem.

Filmā tiks pētīts, kā Vainstīns varēja ļaunprātīgi izmantot savu ietekmi un slēpt pēdas, kā arī izgaismota izmantošanas kultūra Holivudā.

Ar pagaidu nosaukumu «Vainstīns» pieteiktā filma domāta, lai «izgaismotu Holivudā dziļi iesakņojušos seksismu» un to, kā kopš kinostudiju sistēmas rašanās trīsdesmitajos gados naudas un ietekmes saplūšana noveda pie ietekmes ļaunprātīgas izmantošanas.

BBC komisārs Toms Makdonalds norādīja, ka filmā tiks «uzdoti smagi un sarežģīti jautājumi par līdzdalību, klusēšanas cenu un varas postošajām sekām».

Filma būs «galīgais dubls» par Vainstīna skandālu, viņš solīja.

Kopš šā gada rudens desmitiem sieviešu Vainstīnu vainojušas par seksuālu uzmākšanos un izvarošanu.

Vainstīns visus izvirzītos pārmetumus ir noraidījis.

Producenta rīcību sākusi izmeklēt policija ASV un Lielbritānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu