Godalgotā seriāla «Kalpones stāsts» 2. sezonas kaceklis ir klāt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Zelta globusu» televīzijas godalgu kategorijas «Labākais drāmas seriāls» uzvarētājs - kanādiešu rakstnieces Mārgaretas Atvudas romāna «Kalpones stāsts» (The Handmaid’s Tale) ekranizācija, seriāls ar tādu pašu nosaukumu šogad turpināsies ar jaunām sērijām. Video straumēšanas vietne «Hulu» nule publicējusi pirmo otrās sezonas kacekli, un tas ir intriģējošs.

Seriālā galvenā loma atvēlēta aktrisei Elisabetei Mosai (Elisabeth Moss), kas plašāk pazīstama no cita seriāla - «Mad Men». Savukārt Atvudas distopija pirmo reizi izdota 1985. gadā un kopš tā laika piedzīvojusi neskaitāmus atkārtotus izdevumus. Lasāma arī latviešu valodā.

Tiesa, jaunā sezona vairs nebalstīsies oriģinālajā grāmatā, bet ar pašas Atvudas līdzdalību konsultantes lomā turpinās stāstu ar tiem pašiem varoņiem.

Jaunā kacekļa fonā skan dziedātājas Malia J grupas «Buffalo Springfield» dziesmas «For What It's Worth» kaverversija. No pirmajiem kadriem ir skaidrs, ka darbība norisinās jau pirmajā sezonā iepazītajā Gileādas republikā, taču detaļas paliek noslēpumā tītas.

Seriāls straumēšanas vietnē «Hulu» iznāks 25. aprīlī.

Anotācija: Zemfreda ir kalpone un dzīvo Gileādas republikā. Reizi dienā viņa drīkst atstāt sava saimnieka mājas, lai dotos iegādāties pārtiku. Reizi mēnesī viņai ir jāatguļas uz muguras un jācer, ka saimnieks spēs padarīt viņu grūtu, jo laikmetā, kad dzimstība iet mazumā, Zemfredas un citu kalpoņu galvenā vērtība ir viņu spēja dzemdēt bērnus.

Taču Zemfreda vēl atceras laiku, kad viss bija citādi. Laiku, kad viņa mīlēja savu vīru un meitu, kad viņai bija darbs un pašai savi iztikas līdzekļi, kad viņai vēl bija atļauts mācīties.
Bet tad kādu dienu viss mainījās...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu