Pasniegtas «Zelta mikrofona» balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā «Zelta mikrofons 2018» labākie panākumi šogad bija grupai «Instrumenti» un dziedātājiem Intaram Busulim un Donam, kuri visi ieguva balvas divās kategorijās.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons 2018» kategorijā «Labākā dziesma» saņēma grupas «Instrumenti» skaņdarbs «Visa par daudz», bet nominācijā «Gada albums» triumfēja Intara Busuļa un «Abonementa orķestra» albums «Nākamā pietura».

Grupas «Instrumenti» dziesma uzvarēja arī kategorijā «Videoklips», bet Busuļa un «Abonementa orķestra» albums atzīts arī par gada labāko popmūzikas ierakstu.

Tāpat divās kategorijās balvu ieguva Dons - viņa koncerts «Tepat» saņēmis labākā koncertieraksta balvu, savukārt dziesma «Pa ceļam» ieguva «Radio hita» titulu.

Kategorijā «Roka vai metāla mūzikas albums» balvu saņēma grupa «Relicseed» par albumu «Ideoloģija», bet par gada labāko «Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albumu» tika izvēlēts grupas «Dagamba» ieraksts «#LudvigVanRammstein».

Nominācijā «Hip hop mūzikas albums» uzvarēja mākslinieks Ansis ar albumu «Balzams», savukārt balva par labāko akadēmiskās mūzikas albumu piešķirta «Trio Art-i-Shock» par ierakstu «Art-i-Shock».

Apbalvojumu par labāko «Alternatīvās vai indie pop mūzikas albumu» saņēma grupas «Satellites LV» ieraksts «Varavīksnes galā», bet kategorijā «Bērnu mūzikas albums» uzvarējis «Knīpas un Knauķi» albums «Ar vilciņu Rīgā braucu».

Par gada «Džeza mūzikas albumu» tika atzīts Dāvja Jurkas kvarteta albums «Strings attached», nominācijā «Elektroniskās vai deju mūzikas albums» uzvarējis «Bandmaster» albums «Stay Awake», bet kategorijā «Šlāgera mūzikas albums» balvu ieguva Normunds Jakušonoks un «Tipa orķestris» par albumu «Notikums».

Par aizvadītā gada «Labāko debitanti» tika atzīta dziedātāja «Viņa» par minialbumu «Elpo», nominācijā «Tautas vai pasaules mūzikas albums» uzvarēja grupas «Auļi un Tautumeitas» ieraksts «Lai māsiņa rotājās», bet par «Alfas gada dziesmu» kļuva grupas «Bermudu divstūris» skaņdarbs «Zaudējam brāli».

«Zelta mikrofons» par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika pasniegta kordiriģentam Jānim Erenštreitam un dziedātājam Viktoram Lapčenokam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu