«Oskara» balvu ceremonijas skatītāju skaits televīzijā sasniedzis jaunu antirekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Losandželosā svētdien notikušo ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» pasniegšanas ceremoniju televīzijā noskatījušies 26,5 miljoni skatītāju, kas ir par 20% mazāk nekā pirms gada un jauns antirekords, liecina tirgus pētījumu kompānijas «Nielsen» sniegtā informācija.

Šī ir pirmā reize, kas ceremoniju vēroja mazāk nekā 30 miljoni televīzijas skatītāju, paziņoja «Nielsen», kuras apkopotā informācija sniedzas līdz 1974. gadam.

Skatītāju skaitu bieži nosaka nozīmīgāko «Oskara» balvai nominēto filmu komerciālie panākumi. Šogad kategorijā «Labākā filma» uzvarējusī fantastikas filma «The Shape of Water» («Ūdens forma») Savienotajās Valstīs spējusi nopelnīt tikai 57,4 miljonus dolāru.

Vēl pirms četriem gadiem «Oskaru» pasniegšanu skatījās 44 miljoni cilvēku.

«Oskara» balvu pasniegšana parasti ir otra skatītākā pārraide televīzijā pēc Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) finālspēles «Super Bowl», tomēr šogad vairāk cilvēku - 27,8 miljoni - televīzijā vērojuši arī Ziemas olimpisko spēļu atklāšanu Phjončhanā.

«Oskara» balvu pasniegšana tomēr joprojām ir populārākais balvu pasniegšanas šovs.

«Zelta globusa» balvu pasniegšanu janvārī vēroja 19 miljoni skatītāju, bet «Grammy» - 19,8 miljoni, liecina «Nielsen» sniegtā informācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu