LTV rādīs jaunas Dzintras Gekas dokumentālās filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pieminot 1941. un 1949. gada izsūtīšanas, Latvijas Televīzija piedāvā Dzintras Gekas-Vaskas dokumentālo filmu «Tālā zeme - Sībīrija» televīzijas pirmizrādes.

Tuvojoties 25. martam - Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai - Latvijas Televīzijā tiks demonstrētas Dzintras Gekas-Vaskas jaunākās dokumentālās filmas par fonda «Sibīrijas bērnu» organizētajiem braucieniem uz izsūtījuma vietām. Režisors un aktieris Valdis Lūriņš 2017. gada ekspedīcijā atgriezās savā dzimtajā vietā - Turā, Evenkijas apgabalā. Tā ir vieta, kur Lūriņš vienmēr ir vēlējies nokļūt. Valdis piedzima 1951. gadā un Turā pavadīja sešus savas bērnības gadus. Skaistajai Evankijas dabai un Lūriņa stāstījumam par dzimto vietu, kurp nokļūt ziemā iespējams tikai ar briežiem, bet vasarā - ar mazu lidmašīnu, sekot līdzi varēs LTV1 ēterā - 15. martā plkst. 21.30.

Foto: Publicitātes

2016. gadā fonda organizētā brauciena ietvaros tā dalībnieki mēroja vairākus tūkstošus kilometru, lai nokļūtu sādžās, kur 1949. gada izsūtījumā atradās Jānis Ābele. Viņam, tāpat kā likteņbiedram Jānim Asarim visu mūžu bija sapnis - aizbraukt uz bērnības vietām, satikt bērnības draugus un sameklēt vecāsmātes atdusas vietu. Uz Inkino sādžu devās Juris Apse, arī viņa tuvinieki palikuši Sibīrijas zemē. Viņu stāstu būs iespējams vērot 22. martā, plkst. 21.30 LTV1.

Fonda «Sibīrijas bērni» organizētie braucieni uz Sibīriju kļuvuši par svētceļojumiem, un Dzintras Gekas-Vaskas filmas par tiem ir liecība nākamajām paaudzēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu