Partizānu drāma «Sarkanais mežs» saņem 700 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/sarkanaismez

Latvijas Televīzijas (LTV) Latvijas simtgadei veltītais daudzsēriju seriāls «Sarkanais mežs» saņēmis finansējumu 700 000 eiro apmērā, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte. Seriālam finansējums piešķirts no valsts mērķfinansējuma simtgades pasākumu plāna. Seriāla režisors ir Armands Zvirbulis.

Seriāla saturā - uz patiesiem notikumiem balstīta drāma par nacionālās pretošanās kustību Latvijā pēc padomju varas okupācijas, seriāla darbībai stiepjoties vairāku gadu desmitu garumā

2017. gadā LTV saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu «Par Latvijas valsts simtgades pasākumu plāna 2017.-2021. gadam īstenošanai piešķirtā valsts budžeta finansējuma sadalījumu» piešķīra 400 000 eiro, bet šogad - 300 000 eiro.

LTV komunikācijas speciāliste skaidroja, ka vienas sērijas vidējās izmaksas, izdalot kopsummu uz deviņām sērijām, ir aptuveni 77 777 eiro, taču šīs izmaksas ir svārstīgas, atkarībā no konkrētās sērijas ražošanas specifikas, tādēļ precīzu summu patlaban nevarēja nosaukt.

Filmēšanas un producēšanas medija «Red Dot Media» seriāla producente Arta Ģiga stāstīja, ka patlaban plānotās seriāla deviņas sērijas vēl nav uzfilmētas, tāpēc konkrēts ētera laiks LTV vēl nav ieplānots. Balstoties uz konkursa līgumu, pirmā seriāla «Sarkanais mežs» sērija būs būs skatāma šā gada beigās.

Ģiga atzīmēja, ka pagaidām noteiktais laiks gada nogalē šķiet nesaprātīgs, jo tad paralēli norisināsies vairāki citi simtgades pasākumi. «Mēs esam runājuši ar LTV, ka labāk būtu seriālu palaist ēterā nākamā gada sākumā, kad iestāsies tukšais periods, jo no reitingu un skatītāju ieinteresētības viedokļa tas būtu saprātīgāk,» stāstīja «Red Dot Media» seriāla producente.

2016. gada 20. decembrī LTV izsludināja konkursu «Par ideju pieteikumu iesniegšanu Latvijas simtgades seriāla radīšanai LTV», kurā par uzvarētāju pasludināja SIA «Red Dot Media» iesniegto seriāla projektu «Sarkanais mežs». Kopumā tika iesniegti 17 pieteikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu