LTV demonstrē jauno filmu par Noru Bumbieri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

5. maijā, plkst. 21.25 LTV tiks demonstrēta Lindas Oltes jaunā dokumentālā filma «Nora». Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka lomās - Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks.

Kāds bija laiks, kurā dzīvoja un dziedāja Nora Bumbiere? Kāda viņa bija kā cilvēks? Latvijas Televīzijas jaunākā dokumentālā filma «Nora» ir mēģinājums meklēt atbildes uz šiem jautājumiem un pēc iespējas patiesāk izstāstīt leģendas dzīvesstāstu.

Ideja par filmu radusies pirms trim gadiem. Veidojot filmu, Linda un scenārija autors - Sandijs Semjonovs pētījuši visu pieejamo informāciju - sākot ar avīžu rakstiem, beidzot ar unikālām Noras intervijām, ko vēl deviņdesmitajos veicis viņas talanta pielūdzējs un paziņa Kārlis Ārgalis. Kā saka Linda, Kārlis uzdevis arī neērtus jautājumus, kas Norai bijuši «kā ar nazi dvēselē», tomēr tieši tur atklājušās viņas patiesās emocijas.

Leģendu filmā atceras Norai tuvi laikabiedri - Raimonds Pauls, Viktors Lapčenoks, Zigmārs Liepiņš, Mirdza Zīvere, Aija Kukule, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna un daudzi citi. Neizpaliek arī kolorīti stāsti par padomju estrādes aizkulisēm, kas precīzi ieskicē Noras laikmeta detaļas. Tomēr arhīvos gandrīz nemaz nav atrodami materiāli par Noras ikdienu, tādēļ Linda izvēlējusies papildināt filmu ar inscenējumiem, kuros Noras un viņas mūža vīrieša - Viktora Lapčenoka - lomās iejutušies Dailes teātra aktieri Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks.

Filmas komanda bija klāt arī brīdī, kad pirmo reizi pēc 25 gadiem Ņujorkā satikās Noras bērni Beatrise un Georgs. Režisore arvien priecājas, ka šī iecere izdevās un filma šādā veidā ir ieguvusi papildu vērtību. Aizkustinošā tikšanās redzama arī filmā.

Filmas režisore ir Linda Olte, scenārija autors - Sandijs Semjonovs, Vadošais operators - Andris Priedītis, fotogrāfs - Jānis Eicēns, bet filmu producējusi Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un Artis Dobrovoļskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu