Par krāpšanu un seksuālu vardarbību arestēts kārtējais TV sludinātājs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Turcijas policija ir arestējusi pretrunīgi vērtētu sludinātāju, kurš ir pazīstams ar sprediķošanu televīzijā, jaunu sieviešu kompānijā, kuras viņš dēvē par «kaķēniem».

Adnans Oktars (Adnan Oktar) kopā ar vairāk nekā 100 viņa sekotājiem tika aizturēts 11. jūlijā reida laikā pēc aizdomām par krāpšanu, tostarp kriminālu organizāciju vadīšanu, nodokļu pārkāpumiem, seksuālu vardarbību un iespējamām teroristiskām darbībām.

Oktars pārvalda savu televīzijas kanālu, kurā skatītājiem sludina savus reliģiskos uzskatus.

Kritiķi ir vīrieti apsūdzējuši par kulta vadīšanu.

Turcijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka 166 viņa sekotāji tika arestēti, bet 235 tiek joprojām meklēti. Oktars tika notverts brīdī, kad grasījies mukt.

Reida laikā vīrietim tika konfiscēti vairāk nekā 50 ieroči, arī munīcija un viņam piederošie aktīvi.

Tiek lēsts, ka Turcijas plašsaziņas līdzekļi bija informēti par Oktara aizturēšanas operāciju, jo daudzi bija uz vietas, lai to nofilmētu.

Pirms viņš tika aizvests, sludinātājs žurnālistiem norādīja, ka visas apsūdzības ir «nepatiesas» un «spēle, ko pieprasījuši britu izlūki».

Vīrietis jau agrāk ir bijis arestēs un pavadījis laiku gan cietumā, gan psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Viņa televīzijas raidījumos sievietes jeb «kaķēni» un vīrieši jeb «lauvas» sludina islāmiskus uzskatus, apvienojot tos ar izklaides elementiem, piemēram, vēderdejotāju šoviem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu