Iekārtosim savu īpašo dārza oāzi: tendences un aktualitātes 2018.gada vasarai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alan Deko

Vasara vēl tikai pilnbriedā, tāpēc jāsteidz izmantot tas, ko tā mums sniedz. Viena no labākajām atpūtām, kā visi zinām, ir piemājas dārzā pēc nogurdinošas darba dienas, kad to vien varam darīt, kā ļauties dabas mieram un skaistu dekoru valdzinājumam. Ja vēl tikai plāno, kā iekārtot savu īpašo dārza oāzi, lai varētu baudīt gada siltāko laiku pilnvērtīgi, lasi zemāk, kādas ir jaunākās aktualitātes dārza labiekārtošanā, - par tām nekustamo īpašumu sludinājumu portālam City24.lv stāsta ALANDEKO.

1. Vakariņas ārpus telpām

Vasara ir īstais laiks baudīt kopīgas ģimenes vakariņas ārpus ierastajām iekštelpām. Un visiem sen zināms, ka laukā ēdiens garšo labāk! Ja platība ļauj, dārza virtuves iekārtošana ir aktualitāte nr.1, kas nodrošinās pasākumus un izklaides vienkopus visas vasaras garumā, organizējot visas draugu, radu sanākšanas dārzā. Viss, kas nepieciešams, – ērtas dārza mēbeles, apgaismojums, kas rada piemērotu noskaņu, grils vai speciāli iekārtota virtuves zona. Ja terases pašreiz nav, tad to viegli var izveidot ar pergolu palīdzību, kas radīs telpas zonējumu. Pergolas labā īpašība – tā vizuāli rada papildu telpas iespaidu, taču tajā pašā laikā nenorobežo no dārza.

Foto: Alan Deko

2. Spilgtas krāsas, kas runā pašas par sevi

Spilgtu krāsu akcentu izmantošana dārza mēbelēs vai dekoros ir jaunākais trends. Jau esošos dabas toņus nepieciešams atsvaidzināt, tāpēc 2018.gadā jāsāk dzīvot drosmīgāk un skaļāk, izmantojot to, kas iepriekš vēl nav likts lietā.

Dekoratīvi spilveni ar interesantu apdruku, koši pledi un spilgti dekori – tas viss piestāvēs šajā vasarā!

Foto: Alan Deko

3. Skaistums slēpjas detaļās

Detaļas dārza labiekārtošanā ir skaistas, ja tās nav perfekti nostrādātas. Pašlaik modē ir dzīvot pēc japāņu «Wabi-sabi» principa, kad tiek pieņemts dabiskais dzīves cikls - augšana, briešana un miršana, kas pāriet jaunas dzīvības sākumā. Dārza labiekārtošanā tas izpaužas spējā ieraudzīt skaisto arī tajā, kas nešķiet perfekts. Atsēdies iecienītākajā atpūtas krēslā, relaksējies un noraugies uz to, kā tavs dārzs spēj dzīvot savu dzīvi un izskatīties lieliski, necenšoties radīt perfektu simetriju un precīzas līnijas.

Foto: Alan Deko

4. Balkona atdzimšana

Dzīvojot pilsētā, zināms, visiem nav iespēja atpūsties savā dārzā, tāpēc arī daudzstāvu mājas balkonu var iekārtot par īpašo miera oāzi. Telpas ierobežotības dēļ šis ir lauks, kurā attīstīt iztēli un radošumu. Lieli puķu podi, mākslīgie ziedi, atpūtas krēsls vai šūpuļtīkls – viss pēc sirds patikas!

Foto: Alan Deko

5. Gaismekļu spēks

2018.gada vasarā gaismai tiek dots uzvaras gājiens! Kas var būt skaistāks par siltu vasaras vakaru dārzā, kurā zaigo mazās spuldzītes, virmo siltums no sveču lukturiem un vakaru pavada skanīgākie draugu smiekli? Ieguldi līdzekļus atmosfēras radīšanā, jo tieši gaismas spēles dārzā radīs īpašo noskaņu.

Foto: Alan Deko

Apskati, kā ALANDEKO veido vasaras terasi viegli romantiskā stilā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu