Ielūkojies make-up mākslinieces Ditas Graudas mājoklī un smelies iedvesmu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Interjera dizaina portāls Homer.lv, kas katram ļauj kļūt par sava mājokļa dizaineri,viesojas pie pazīstamās make-up mākslinieces Ditas Graudas, kura atklāj savus mājokļa iekārtošanas principus un iedvesmas avotus.

Kā atzīst Dita, viņa savu mājokli nevar iedomāties bez īpašā make-up spoguļa, ko pēc pašas veidotām skicēm izgatavojis dzīvesbiedrs. «Man make-up ir kā citiem rīta kafija,» smejot norāda Dita. Taču tikpat nozīmīgs mājās ir arī dīvāns, kurā atpūsties pēc garās darba dienas, un īpašā ideju siena jeb moodboard, kurā Dita pati apkopo un veido idejas dažādu projektu realizēšanai.

Plašāks ieskats Ditas interjerā – fotogalerijā

www.homer.lv

Par savām mājām Dita sauc dzīvokli klusajā centrā, kas ideāli piemērots diviem jauniem cilvēkiem ar dinamisku ikdienas ritmu. Lai iegūtu mājīguma sajūtu, Ditai ļoti svarīga ir gaisma un siltums, kas nereti centra dzīvokļos trūkst. Tomēr Dita norāda, ka arī dzīvokļos apjoma un gaismas efektu var panākt ar, piemēram, aizkariem, savukārt siltumu - ar atbilstošu krāsu izvēli. Viņasprāt, mājokļa interjerā ir svarīgi pieturēties pie trīs krāsām, kas savstarpēji spēlējas. Ditas mājoklī tās, piemēram, ir balta, bēša un brūna. Savukārt dažādi augi mājās ienes dzīvību, kas izteikti novērojama arī Ditas dzīvesvietā. Dažādi augi ir katrā telpā, un Dita pati tos dēvē par «slinkajiem augiem», jo tie ir ilgnoturīgi arī sausumā. Taču kopumā Ditu iedvesmo dabas toņi – zemes, debesu, koku krāsas interjerā. «Man ļoti svarīgs ir dabiskums. No kurienes mēs nākam, kas mums apkārt – tie, manuprāt, ir lielākie iedvesmas avoti, kā Purvīša gleznās,» atzīmē Dita.

Apskati dzīvokli 360 grādu virtuālajā tūrē

Ditas ideālā istaba būtu ar lielu, stiklotu sienu un vienu krēslu istabas vidū – lai ir vieta domām un radošumam. «Man tuvāks ir minimālisma stils, kaut varbūt šobrīd savā mājoklī to tik ļoti neizjūtu. Ideālajā variantā cenšos reizi mēnesī izvākt lieko, periodiski atbrīvojos no vecām lietām, ko ikdienā vairs neizmantoju. Manuprāt, ir svarīgi, lai cilvēks būtu kustībā – mainītos pats un tam līdzi mainītos arī vide, kurā dzīvojam. Tām nav jābūt radikālām pārmaiņām, bet tādām, kas rod vietu jaunām domām. «

Pēc Ditas domām vērtīgākais padoms citiem, iekārtojot mājokli, ir atrast savu krāsu paleti, līdzīgi kā veidojot make-up. «Ne visi var dzīvot harmonijā ar visiem toņiem. Tāpēc jāatrod trīs mīļākās krāsas, kas patīk, un vismaz viena lieta, kas iedvesmo. Tas var būt gan pleds, gan dīvāns, bet šī viena lieta palīdzēs saprast kopējo stilu un noskaņu, kādu vēlaties veidot savā mājoklī. Un ir forši arī pašpikot idejas citu mājokļos vai interjera dizaina portālos,» norāda Dita. Viņa atzīst, ka iedvesmojošas un interesantas lietas mājoklim var atrast kā veikalā Riija un Xcelsior, tā arī Depo vai Ikea, tikai jāzina, ko meklēt. «Kopumā, iekārtojot savu mājokli, iesaku cilvēkiem domāt plašāk – sapņot par pili, bet atrast kaut vienu vāzīti līdzīgā stilā

Iedvesmojies no Ditas Graudas mājokļa iekārtojuma, izstaigājot to 360 grādu virtuālajā tūrē un apskatot fotogaleriju!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu